onsdag 2. oktober 2019

Rareste norske navn

De oppfatter navnene som rare på en eller annen måte, men navn som er. Utne forteller at man i gamle norske register også finner noen få . Disse navnene får du garantert ha helt for deg selv. Det å lage en liste over de mest uvanlige navnene i Norge, er nær sagt umulig.


Det sier Jørgen Ouren, navneeksperten i Statistisk sentralbyrå. Rare norske navn er fascinerende synes jeg. Her er noen eksempler: Gaute Grøtta Grav, Fin Gnatt, Bjarte Ytre Arne, Anti Kristensen. Det kan være vanskelig å finne et passende navn til sitt nyfødte barn, men følgende navnevalg bør man nok styre unna. Det er enormt mange uvanlige babynavn.


Tenk bare på alle barn med ikke- norsk bakgrunn, sier navneforsker Jørgen Ouren ved Statistisk . Kjært barn har mange navn , sier noen. I tillegg vises hvilken rangering hvert navn. Her har du verdens morsomste navn fra virkelige personer. FORSKER ADVARER: I år er Norske badestrender fulle av giftdyr som biter under vann!


Navnene trenger ikke å ha en historisk bruk i Norge, . De rareste reaksjonene andre har til navnevalget på barnet deres. Hun må få et norsk navn , ellers kommer hun ALDRI til å få . Nettsiden bruker informasjonskapsler for å personalisere innhold og reklame, analysere bruken og tilby deling i sosiale medier. Vi deler informasjon om din bruk . Det kan godt brukes nå – enten med den skrivemåten eller mer norsk som . I Norge er det mange artige, rare , merkverdige etternavn vi slektsforskere kommer. Papa Long Nameh Ek fikk . Man kan ha mye moro med gamle norske bostedsnavn.


For 2år siden hadde folk de utroligste navn : Ragla, Rosine, Bønne, Uff og Offer er ikke engang de rareste. Derfor har IKEA-møblene så rare navn. Senger, garderober og møbler i gangen: Norske stedsnavn.


Språkforsker Gulbrand Alhaug er glad for dagens navnemangfol men syns navneloven er blitt for liberal. Det finnes en uendelig rekke rare banenavn rundt om i Norges kriker og kroker. Her er norske matretter som får raspeball til å høres veldig lite rart ut. Vi har funnet fram enda mer ukjente navn og retter som fortjener å . Kreftkjuke, vårvortemelk, blodslirekne eller svigermors tunge? Norske sopp- og plantenavn er ofte alt annet enn lekre.


VG Nett) Verden er full av stygge steder - ihvertfall hva navnene. PÅ KARTET: Dongo i Kongo er på kartet over verdens styggeste og rareste stedsnavn. Norske Hell (Stjørdal) med skiltet Gods expedition på . Ut fra folkedypet har det også dukket opp en rekke nye historier og rare navn i kjølvannet av utgivelsen. I dagens utgave av Fredriksstad Blad . I norske sjøkart er det mange rare navn.


For eksempel finnes Sperm-banken utenfor Nesodden i Akershus. I Hardanger er det mange som heter Sæd til etternavn og på Toten er det noen. Er det noen andre som har rare etternavn å komme med?


Jeg synes det har vært veldig spennende med disse rare navnene , sier. Den norske tannlegeforenings Tidende. Denne artikkelen er ikke publisert i nettutgaven. Han vil at universitetet skal døpes OsloMet – Storbyuniversitetet på norsk og Oslo Met – Oslo​ ​Metropolitan University på engelsk.


Vi har laget en liste med det vi synes er noen av de rareste navnene på. Den svenske høneblunden er mer sjarmerende enn den norske. Folk legger merke til rare navn , sier Morken. Travhester må få navnet godkjent av Det Norske Travselskap. Språkrådet - informasjon om norsk språk, bokmål og nynorsk, reglar og rå øvingar, språkhistorie, språkvern.


Vi bruker alminnelige norske navn , annethvert jentenavn og guttenavn. Listen er laget på forhånd men unntatt offentligheten. Noen navn er usigelige vakre, mens andre er litt uforståelig i vår tid.


Mange rare navn langs Jamtlandsvegen. Liste over kvinnenavn med norsk opprinnelse. En spesiell turn- og idrettsforening har gjort et av dem litt ekstra kjent, men vet du av Pessberget og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg