fredag 23. desember 2016

Hånd fot og munnsyke

Den forekommer først og fremst hos barn under år, . HÅND , FOT OG MUNNSYKDOUtslettet med blemmer dukker først opp i munn, deretter på hender. En tredjedel får også blemmer på føttene, . Sykdommen smitter lett og er vanligst på våren og . Den har ingenting med munn- og klovsyke å gjøre.

Infeksjon med coxsackievirus kan gi svært ulike sykdomsbilder. Vanligst er hånd - , fot- og munnsyke. Det er en helt ufarlig . Men hånd -, fot- og munnsyke er ikke så farlig som det ser ut. Mild utslettsykdom som vanligvis forårsakes av Coxsackie A16-virus.


De fleste som har barnehagebarn er kjent med hånd -, fot- og munnsykdom. Vi har flere utbrudd i barnehagen! Hva er hånd -, fot- og munnsykdom ?

En virusinfeksjon med utslett i munn, hender og fotsåler. Vet du hvilken tilstand personen på bildet har, eller hva som er . Hva skyldes hånd - fot - munn-syke ? Denne sykdommen skyldes et virus. Barn under år er mest utsatt. Mitt inntrykk er at det går en del av hånd -, fot- og munnsyke rundt om i barnehagene nå, sier smittevernoverlege Janne Dahle-Melhus i . Typiske utslett ved hånd -, fot- og munnsykdom.


Les også: Dette er hånd -, fot- og munnsykdom. Barnet utvikler først feber og sår hals og . Et barn kan ha feber, hodepine eller . Forårsakes vanligvis av . Noen i slekten hadde nettopp hatt det, så han hadde trolig blitt . Enterovirus-forårsaker hånd -, fot- og munnsykdom , en smittsom lidelse som kan være dødelig. Viser til forespørsler om hånd - fot og munnsyke.


Viruset er utbredt i Asia, og kan nå også ha . DØDSVIRUS: En dødelig form for hånd , fot- og munnsykdom herjer Kambodsja. Hittil har barn mistet livet og enda flere er smittet.

Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden. Her er symptomene du bør kjenne til. Hånd , fot-og munnsykdoInkubasjonstid: 2-18 . Til info så har vi noen tilfeller av håd-, fot-, munnsykdom i vår 0-avd.


For info om dette, se vedlegg . Vannkopper og hånd , fot og munnsykdom (HFMD) er begge virale forårsakede . Hånd -, fot -, munnsykdom i 0-avd. Men hvordan er denne sykdommen egentlig? Som oftest hos barn under år, men alle kan få den. Blant annet kan en type enterovirus gi hånd -, fot- og munnsyke , som typisk gir små sykdomsutbrudd på sensommer og høst. Sønnen min har fått hånd - fot-og munnsyke , og nå tror jeg storebror også har fått det, skriver en bekymret mor.


Virusinfeksjonen gir blemmer i munnen og enkelte ganger også på hender og føtter. Siste nytt på denne fronten er at jeg tror at Daniel har hånd -, fot-, og munnsykdom. Venninna mi, som er 4 ble plutselig syk i forgårs kveld med høy feber (som er gått nesten helt ned nå) og vabler under føttene og i hendene.


Da har vi visst fått dette i hus. Ble dere voksne også syke da? Min sønn på år har fått diagnosen Hånd fot og munnsyke. Kan Noen fortelle meg mer om dette ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg