torsdag 28. mars 2019

Væskefylte blemmer

Blemmer i huden skyldes en skade i det ytre hudlaget. Disse kan forårsakes av blant annet herpesvirus og brennkopper, sier hudlege Caroline Strandhagen. Et eldre navn på tilstanden er dyshidrotisk eksem, . Slike skader kan komme av trykk og slag, infeksjoner, skade på grunn av kulde eller varme, kjemisk . Blemmesykdommer, bulløse sykdommer, gruppe av kroniske hudsykdommer karakterisert av spontant oppståtte væskefylte blemmer i huden, forårsaket av at .

Deretter tynnveggede, slappe blemmer i ellers tilsynelatende normal hud. Bullae brister etter kort tid og etterlater røde, fuktige overflater som tilheler langsomt. Vannkopper er en virusinfeksjon som kjennetegnes ved feber, kløe og væskefylte blemmer. Sykdommen smitter ved dråpesmitte, og normalt rammes. Enkelte får små, væskefylte blemmer som klør på siden av fingrene og håndflaten (fig.


3). Dersom man klør og klorer hull på blemmene kan betennelser oppstå. I akutte former kommer det hissig økning av kløeknuter som etter hvert blir væskefylte små blemmer.


De brister lett og det dannes små blanding sår og skorper.

Kronisk eksem kan forverres i perioder og ligne akutt eksem. Akutt eksem er preget av rø hoven og kløende hud med eventuelt væskefylte blemmer i huden. Smertefulle blemmer kan gjøre den fineste tur til et mareritt.


Det vet førstehjelpsansvarlig i Røde kors, Peter Meyer, alt om. En type brennkopper har væskefylte blemmer som revner og etterlater en glatt, blank sårflate. Rundt munnen får den rammede rødt utslett og ømme, væskefylte blemmer. Utslettet klør mildt, ifølge Norsk Helseinformatikk. Blemmene har lett for å sprekke og gir da små sår i huden.


I to-tre år nå har jeg vært plaget av bittesmå væskefylte blemmer på foten, og da særlig på sidene, sålen og litt på tærne. Vannkopper (Varicella) er en svært smittsom barnesykdom med feber og utslett i form av væskefylte blemmer. Noen får mye feber og blir dekket av utslett, mens . Skabb er en hudinfeksjon som gir ekstrem kløe og er forårsaket av små dyr som kalles skabbmidd. På apoteket får du effektive legemidler mot . Vannkopper: Det oppstår røde prikker i huden som etter noen timer går over til blemmer.


Etter hvert dannes små skorper. Ofte ses en blanding av både prikker, .

Utslett kan opptre i form av flekker (makler), kuler (papler), knuter (noduli), væskefylte blemmer (vesikler), pussfylte blemmer (pustler) og vabler . Enkelte kan også få små, væskefylte blemmer som klør på siden av fingrene og håndflaten. Klør man og lager hull på blemmene, kan det oppstå betennelser. Noen ganger er det også væskefylte blemmer. Selve utslettet kan forekomme i store, sammenhengende områder, enten som mindre flekker, . Det aller viktigste dersom du opplever sår og blemmer i munnhulen, er å utelukke.


Noen sår er et resultatet etter bristede væskefylte blemmer. Vannkopper en er svært smittsom virussykdom som gir feber etterfulgt av kløende utslett og væskefylte blemmer. I verste fall kan du får store væskefylte blemmer , som etterlater arr eller pigmentendringer. Det er usikkert i hvilken grad tromsøpalme er et . Eva på år kommer med nylig oppståtte blemmer på huden på. Huden blir ofte rød og det kan eventuelt dannes små væskefylte blemmer.


Symptomene på førstegangsinfeksjon er ofte små væskefylte blemmer som raskt. Munnhulen påvirkes ved blemme- og sårdannelse, noe tannhelsepersonell bør. Det trenger ikke å være faktiske blemmer, men en rekke andre årsaker.


Barn kan få små, væskefylte blemmer i huden, men det er sjelden de . Man kjenner ikke helt årsaken til at de oppstår. Den kan være svært smertefull med mange væskefylte blemmer , samt influensalignende symptomer som feber, muskelsmerter og stråling .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg