tirsdag 16. oktober 2018

Abort pille

Det finnes to metoder for abort : Kirurgisk og medikamentell (med tablett). Medisinsk abort er i dag den vanligste abortmetoden. Nesten alle aborter i Norge i dag tas med piller.


Det har gitt kortere venteti tidligere aborter og mulighet for å ta abort hjemme hos seg selv. Rundt prosent av alle norske kvinner vil ta en abort i løpet av sitt liv, og hvert år gjennomføres det 15. En abortpille er en pille som brukes for å avbryte et svangerskap, og inngår i medikamentell abort. Normalt brukes to piller, en med mifepriston og en med . Dette skjer med kroppen din når du tar en abortpille før uke 12.


Etter samtale med og undersøkelse av lege og sykepleier ved gynekologisk poliklinikk får du en tablett med mifepristone . Det aktuelle preparatet (mifepriston) hemmer videre vekst av graviditeten og bidrar . Men Norge vil ikke forby den. For at medikamentell abort skal kunne skje hjemme må du være over år, frisk og ha under time reisevei til sykehuset. Du må kunne forstå og prate norsk, . Jeg ble raskt dårlig, veldig dårlig etter den første pillen. Kaldsvettet, kastet opp og var nær ved å svime av. Jeg trodde det skulle være sånn.


I Norge har kvinner lovfestet rett til selvbestemt abort innen utgangen av 12. Blødde i hjel etter å ha tatt abortpille. En år gammel svensk pike blødde i hjel etter å ha tatt abortpillen for et år siden.


Medikamentell abort på sykehuset kan bli utført fram til og med uke i svangerskapet. På samme måte som ved hjemmeabort vil du få et medikament som . Generelle fakta om abort : Alle har rett til selv å bestemme om de vil få utført abort frem til 12. Det er to måter å ta abort på. Begge måtene skjer på sykehus der en har kvalifiserte fagfolk rundt seg. Da tar en en pille og kvinnen . Den ene er medisinsk abort.


Hva er medikamentell abort ? Hvor tidlig kan man ta abort ? Her er alt du bør vite om det å ta . Ved den medicinske abort anvender man et præparat, der stopper graviditetens udvikling og bidrager til, at livmoderen udstøder det befrugtede . Stadig flere kvinner som skal ta abort mellom uke og 1 får tilbud om en abortpille. Medicinsk abort kan bruges til at afslutte en uønsket graviditet. Spontanabort defineres ved at svangerskapet går til grunne før fosteret er levedyktig. Dette forekommer i til prosent av alle erkjente svangerskap. Er man uønsket gravid og ønsker å ta en abort er dette noe man kan.


Aborttala har dei siste åra vore historisk låge og er framleis fallande. Denne nedgangen skuldast ein markant nedgang i talet på uynskte . En hormonbehandling brukt som en dagen derpå- pille for å medikamentelt indusere abort , kan sannsynligvis ha like effektiv virkning som . Tenåring døde etter abortpille. En år gammel jente som skjulte at hun var gravid døde en uke etter å ha tatt RU-48 også kjent som . Hensikten med vår studie var å evaluere .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg