onsdag 31. oktober 2018

Gravid og lakris

Finske myndigheter advarer gravide mot høyt inntak av lakris. I Norge får ikke gravide informasjon om at det kan påvirke fosteret. Inneholder et stoff som kan skade fosteret. Den karakteristiske smaken på lakris kommer fra lakrisrot. Og det er nettopp denne planten som . Gravide skal være forsiktige med lakris , men vet du hvor mye du kan spise?


Og er annet godteri, som sjokolade og potetgull greit når du er . En ny finsk studie viser at lakris kan ha langsiktige skadevirkninger på barnet, og at et stort inntak kan være like farlig som en fyllekule. Fram til for ca to uker siden har jeg spist en del lakris. Og jeg leser at det er en del advarsler mot dette. Hvor mye lakris vil ha utslag på blodtrykket? Flere resultater fra forum.


Rapporter et annet bilde Rapporter det støtende bildet. I Finland har gravide lenge blitt rådet til å begrense inntaket av lakris. Nå fraråder de det helt. Blir spennende å se om kostrådene blir endret til å innkludere lakris på lista over mat man ikke skal spise som gravid.


Er ikke noe glad det selv, . Hvorfor kan vi ikke spise lakris ? Er lakris farlig for gravide ? Lakris farlig for gravide 9. Det er stoffet glycyrrhizin som er skadelig, men ikke all lakris inneholder dette. Hovedbudskap: Gravide som spiser lakris kan få i seg glykyrrhizinsyre, som ser ut til å kunne ha negative helseeffekter for fostre og . Som gravid må du tenke over hvor mye du faktisk spiser. Livsmedelsverket i Sverige anbefaler å ikke spise mer enn g lakris om dagen når du . Gravide bør ikke spise mye lakris : Vitenskapskomiteen for mat og miljø har vurdert mulige helseeffekter for foster og langtidseffekter for barnet som.


Personer med høyt blodtrykk og gravide bør derfor unngå å spise for mye lakris. Et høyt inntak av glycyrrhizin, som finnes i lakris , kan nemlig . I dag kommenterte en venninne at jeg burde ikke spise så mye lakris nå når jeg er gravid. Første gangen jeg har hørt om dette, og spurte . Men lakris skal da hjelpe mot lavt blodtrykk. VG Nett) Gravide kvinner som spiser mye lakris har større risiko for å føde for tidlig enn andre gravide.


Mange av matvarene som nevnes nedenfor, er lite brukt i et normalt norsk kosthol og vil derfor bare gjelde en liten gruppe gravide. Sannsynligheten for at. Når du er gravid er det viktig å spise sunt og variert, slik at du får i deg alle. De finnes i Nidar Smågodt hos Coop. Moderat inntak av lakrisprodukter er ikke farlig.


En som er gravid skal spise godt og sunt og variert som alltid. I Finland er lakris på listen over mat som ikke er anbefalt gravide. Har man derimot høyt blodtrykk eller er gravid er ikke lakris å anbefale. Ville forresten også nevne at legen min nevnte at det ikke var så bra å spise lakris som gravid.


Husker ikke hvorfor (ammetåke). VKM konkluderte med at gravide som spiser lakris kan få i seg glykyrrhizinsyre, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg