fredag 30. november 2018

Liten penis

Tilgang: Tilgang til metadata. I den forbindelsen inviteres det til samisk navnekonkurransen på lik. Etter vedtak i fellesnemnda fredag den 15. Nye Hammerfest kommune skulle ha et samisk parallellnavn.


Det er også forskjeller i detaljgrad. I Qvigstads navnesamling er. Laksvatnområdet rikt representert med navn på de nærmeste fjelltoppene, berg,. Under fornorskingspolitikken ble samiske navn forskjøvet av norske, og lenge var det ingen samiske navn på kart eller veiskilt.


Dette endrer seg, og i dag har det . MÅLSELV: Det lurer Troms fylkeskommune på. For de ønsker å skilte Bardufoss videregående skole også med sitt samiske navn. Dokumentasjon av samiske stedsnavn, samt registrering av navn , legges inn i det . Målsettinga med denne artikkelen er å beskrive eksistens og muntlig bruk av parallelle norske, kvenske og samiske personnavn i et nordnorsk lokalsamfunn.


Følg skogsvei fra parkering(140moh) til enden . Turens lengde, en vei: 8km. I statsråd i dag er Aarborten tjïelte fastsatt som samisk navn på Hattfjelldal kommune og. Aarborte som samisk navn for Hattfjelldal i medhold av . Samiske fuglenavn i Nesseby. Det finnes en del lokale navn og navnevarianter på de vanligste fugleartene.


For en stor del gjelder de lokale variasjonene i navn. Tromsø skal nå få samiske og kvenske navn. Norges arktiske studentsamskipnad får samisk navn : Norgga árktalaš studeanttaidovttastus. I forbindelse med at Avinor skal skilte flyplassen i Alta på samisk, er det nødvendig å reise ny navnesak for det samiske navnet for Alta.


Den nye lokalbåten i Tysfjord får ikke hete Stáddá (Stetind), det har Sjøfartsdirektoratet bestemt. Grunnen skal være at navnet inneholder samiske tegn. Navn på samisk er bygd opp annerledes enn på norsk.


Patronymikon kommer først, ikke sist som i tradisjonen lenger sør. Man har utgangspunkt i en forelder, . Kartet viser samiske stedsnavn i Norge og Sverige. I kildematerialet er det en mengde samiske termer og navn som ofte kan være vanskelig å tyde.


Statens vegvesen er godt i gang med jobben med å få på plass veiskilt på samisk og kvensk. I Rana må man først finne ut hvilket samisk navn. IBSS ønsker avklaring på hvorvidt bystyret har hjemmel i loven til å gjøre vedtak om at Narvik er ettspråklig og slik vedta at et samisk navn på Narvik ikke skal tas. På Narvik kommunes hjemmesider er det publisert en kunngjøring, om vedtak av navn på Hålogalandsbrua og tunneler, alle i tilknytning til E6. Navnet Norge på samisk brukes i offisielle sammenhenger, men er faktisk aldri offisielt vedtatt.


Blant annet er Politidirektoratet i full gang med å . Trakk støtten da de så hva pengene. Stokmarknes: ØVELSE - politi, brann og ambulanse skal avholde øvelse på . Jeg er selvsagt glad for at Sjøfartsverket har snudd og godkjenner samiske båthavn. På steder hvor samiske navn brukes av folk på stedet, sier loven at det offentlige har plikt til å skilte på samisk. Tilsvarende gjelder for kvensk, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg