tirsdag 19. desember 2017

Røde prikker på kroppen som ikke klør

Hvis du har fått mange røde prikker på huden i det siste, er det trolig Cherry Angiomer. Man får dem ikke på grunn av sola, det er ingen UV-eksponering som. Prikkene opptrer som oftest på overkroppen og lårene, men . Den er ikke smittsom og går normalt over i lø. Røde hunder er en barnesykdom som skyldes smitte av rubellaviruset. Sykdommen skyldes at kroppen har mindre av de cellene som produserer pigmenter.


Symptomer er symmetrisk, svakt røde , lett skjellende ovale flekker, som ofte er. Tilstanden er som nevnt selvbegrensende, helt ufarlig og ikke smittsom. På lik linje med rynker og grått hår, opplever mange å få røde prikker i voksen alder. Men som regel dukker det ikke opp før i tredveårene. Du kan klø over hele kroppen , men voksne får som oftest bare utslett på noen få.


Midden er så liten at den vanligvis ikke kan ses med det blotte øye. Andre ganger dannes det små røde forhøyninger der midden holder til. Vannkopper: Det oppstår røde prikker i huden som etter noen timer går over til blemmer. Elveblest: Områder med rødflammet, hevet hud som vanligvis klør.


De kan oppstå over det meste av kroppen , og er vanligvis ikke plagsomme. Det klør ikke , jeg har heller ikke feber eller føler meg dårlig. Synes isåfall det er rart at det kom så plutselig og bare på deler av kroppen. Allergiske reaksjoner og elveblest er også utslett som klør.


Røde prikker på barn kan oppstå hvor som helst på kroppen og i ansiktet. Selv om barnet får røde prikker på huden, trenger det altså ikke bety at det. Det er verdt å merke seg om utslettet klør , om barnet i tillegg har feber, . Det er ikke kjent mange som får Kutan mastocytose i huden.


Denne kan være noen centimeter i diameter, og opptrer ofte på øvre del av kroppen , overarmene eller halsen. Klarer du å styre unna stoffer du er allergisk mot, vil du ikke få utslett. Min datter år, masse små røde prikker over hele kroppen. Det flasser smått men regner med det er fordi jeg klør på det støtt og stadig.


Vi kjenner ikke årsaken til at noen får Pityriasis rosea. Pityriasis rosea, som oppstår etter den primære medaljongen, finnes på kroppen og litt ut på overarmene (det såkalt T-skjorte området). Utslettet består av tallrike røde flekker. BYLLER OVERALT: Ida kunne ikke ha på seg vanlige klær da hun ble kjørt fra Legevakten i Oslo til.


Etter rundt minutter begynte jeg å klø over hele kroppen. Jeg hadde røde flekker over store deler av kroppen. Vanligst er en uregelmessig vable omgitt av rød hud og ledsaget av intens. Det kommer med anfall med utslett i forskjellig utviklingsstadium over hele kroppen. Men nå er det andre gang jeg har disse prikkene.


De klør og klør , de er små og overalt. Ikke tett i tett, men med småe mellomrom. Små, røde prikker som blir bleke ved trykk kan være tegn på meslinger eller skarlagensfeber.


Ved mer uskyldig utslett som ikke krever legebehandling, kan du lette ubehaget for barnet . Har du hatt elveblest, eller urticaria, noen gang er du ikke alene. Som du hadde lagt merke til så er jeg ikke imot det. Jeg er plaget med røde prikker på kroppen som klør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg