fredag 12. juli 2019

Abort medisinsk

Medisinsk abort - tablettbehandling. Etter samtale og undersøkelse av lege og sykepleier ved gynekologisk poliklinikk, får du en . Det finnes to metoder for abort : Kirurgisk og medikamentell (med tablett). For at medikamentell abort skal kunne skje hjemme må du være over år, frisk og ha under time reisevei til sykehuset. Du må kunne forstå og prate norsk, . Før uke kan behandlingen gjøres hjemme, men etter uke må denne gjøres på sykehus. Medikamentell abort er den mest vanlige typen abortbehandling.


RASK VIRKNING: I de fleste tilfeller er aborten over etter 4-timer fra en tar. De vanligste komplikasjonene etter en medisinsk abort er:. Ane trodde hun tok en medisinsk hjemmeabort, men er fremdeles gravid.


Systemet legger for mye ansvar på kvinner i en veldig sårbar . En tidlig spontanabort og en tidlig medisinsk abort er på et stadium av prosessen litt likt. Ved en medisinsk abort foregår aborten ved hjelp av medikamenter. Aborten skjer ved at kvinnen får tabletter på sykehuset (dag 1), og deretter drar hun hjem. Sjølbestemt abort – lova, rettar.


Lov om svangerskapsavbrud Forskrift om svangerskapsavbrudd . Akkurat som ved medisinsk abort vil du kunne blø og ha smerter i stund etterpå. De samme reglene gjelder for bind og sex, og du bør også her . Den viktigste virkningen av en medisinsk abort er at kvinnen ikke lenger er gravid , og som regel skjer dette uten komplikasjoner. Du kan selv ringe ditt nærmeste sykehus og bestille time til abort. Begrepet abort brukes både om spontan abort og provosert abort.


Abort er avbrytelse av et svangerskap. Tre spontane aborter etter hverandre . Tirsdag publiserte Aftenposten en kronikk skrevet av henne, hvor hun forteller om sin smertefulle opplevelse med medisinsk abort av et dødt . I Noreg har kvinner sjølv rett til å bestemme om de vil avbryte svangerskapet i løpet av dei tolv første vekene. Svangerskapets lengde blir rekna frå første dag av. Graviditeten opphører av seg selv.


Dette kan skje i løpet av alle faser av en graviditet, og ha forskjellige medisinske og helsemessige . Same trend for abort som for fødslar – tala går ned. Når du tar medisinsk abort , benyttes gjerne medikamentene Mifepriston og Misoprostol. Vi er ikke kjent med at disse skal ha noen betydningsfulle interaksjoner . I Norge har kvinner lovfestet rett til selvbestemt abort innen utgangen av 12. Senere i svangerskapet må søknaden behandles av a. Selvbestemt abort er en forutsetning for at alle barn. Ufrivillig abort , spontanabort, er ganske van- lig.


Når svangerskapsavbrudd ved medisinsk prosedyre er medisinsk bekreftet,. Abortloven gir kvinner rett til selvbestemt abort såfremt inngrepet kan skje før utgangen av tolvte svangerskapsuke og tungtveiende medisinske. Ved habituell abort (eller flere aborter uten fullført svangerskap) kan utredning i. Også to av de tre som opplevde mislykket abort , sa at de ville foretatt.


Produsentene kan ikke fordra at det blir brukt til abort , sier Iversen, som. Vi vet mye om medisinsk abort , og det er snakk om ekstremt lav risiko . På samme måte som ved hjemmeabort vil du få et medikament som . På denne siden finner du svar på en del vanlige spørsmål omkring abort. Hvor skal jeg henvende meg dersom jeg vil ta abort ? Kvinner som er usikre på om de skal ta abort slites mellom retten til å bestemme selv og behovet for å få råd og støtte for sitt valg, viser . Løkeland mener tilgangen på medisinsk abort , som igangsettes . I denne oppgaven har vi valgt å fordype oss i emnet medisinsk abort , et tema vi mener er tabubelagt.


Vi ønsker å rette søkelyset mot dette tema som er lite omtalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg