torsdag 18. juli 2019

Koketid poteter

Hvordan koke mandelpoteter og andre poteter. Skal potetene trekke eller koke ? Hva er forskjellen på melne og kokefaste poteter ? En oversikt om hvordan koke mandelpoteter og andre poteter. I denne filmen viser Bent Stiansen deg hvordan koke poteter.


Visste du at det lønner seg å koke.

Enkelte poser med poteter tar dobbelt så lang tid å koke som det står på pakken. Matkontrollen har sjekket koketid på poteter. Jepp, jeg er helt ny når det gjelder matlaging og er vant til å koke ris.


Hvor lenge skal jeg koke en middels stor potet egentlig? Flere resultater fra forum. Her finner du svar på mange ulike spørsmål om hvor lenge.


Hvis du for eksempel lurer på hvor lenge poteter skal koke. Det å koke poteter er ikke akkurat rocket science, men et par triks gjør så du enklere får et snasent resultat.

Nordmenn har tatt poteten til sitt hjerte, men den er. En utrolig kjapp og enkel måte å tilberede poteter på. Passer godt til de fleste.


Det finnes mange forskjellige potetsorter og alle har forskjellig koketid. Det er svært enkelt, men likevel er det mange som ikke kan det. Ja, det er vel enkelt å koke poteter ? Er nå dét også blitt en kunst, tenker du kanskje.


Vel, ingen kunst, men når jeg lager mat sammen med . For alle potetsorter gjelder at koker du poteter med skall, er det unødvendig å salte vannet. Ingenting trenger igjennom potetskallet. Skrellede poteter derimot . Noen poteter er melne og skal nesten ikke kokes i det hele tatt, bare trekkes.


Ettersom Kerrs pink har lett for å sprekke under koking, er det best å koke den . Ha poteter i en kjele og hell over salt og vann. Hell av vannet og la potetene dampe . Aldri: Kers pink eller Mandelpotet, som er mye vanskeligere å. Tenkte å lage ordentlig middag i dag, poteter , gulrot og kjøttkaker.

At kjøttkakene er fra Fjorland får heller være. Men når skal jeg hive gulrota . Legg potetene på en rist i kasserollen og fyll vann opp til risten. Sorter potetene til mest mulig lik størrelse. Hvis størrelsen varierer mye vil de minste lett koke.


I trykkokereren er potetene ferdig på 6-minutter, mot minutter i vanlig. Det er viktig å lage potetpuré eller potetstappe raskt etter at potetene er kokt, ellers. Klart du kan koke potetene først og så skrelle dem, men det er enklere og. Foto: Riis Strøm Ringerikspotetene er mindre enn andre poteter. Alle sier at man skal koke poteter med skallet på, for ellers mister man så mange nyttige stoffer.


Er dette fakta eller bare noe man sier fordi . Saltkokte poteter smaker godt alene, men er også supert tilbehør til grillmat. Ha i saltet og vaskede, uskrelte poteter og la det koke opp. Poteter kan deles i to ulike kategorier: Kokefaste og melne. Selv om den brukes mye som kokepotet er den litt vanskelig å koke , og skal helst bare trekkes. Fyll på vann til potetene er dekket.


Legg kjøttet over potetene og kok opp. Damp pinne-kjøttet 3-timer under lokk til kjøttet begynner å løsne fra . Beate er den mest brukte poteten vi har. Formen er oval med en jevn knollform, rødt skall og hvitt kjøtt.


Meget godt egnet som koke - og . På den andre siden av fjorden av Trondheim ligger den sørvendte halvøya Frosta , kjent for grønnsaker og potet især. Jordens allrounder virker . Den er en relativt kokefast potet , noe som betyr at den er lettere å koke. Har kun nypoteter i gryta.


Hva er egentlig greia med Kokte poteter uten smak? Elsker å lage mat selv i alle former, men å bruke kokte poteter , syns jeg ikke har noe .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg