mandag 27. mai 2019

Uteblitt menstruasjon

Den er i utgangspunktet ufarlig, men kan i enkelte tilfeller gi varig hørselstap. Følgende faktorer kan indikere at et barn er i faresonen for et hørselstap. Når barnet eller babyen har vondt i øret kan det være tegn på en akutt ørebetennelse.


Les mer her om symptomer og behandling av babyer . Barnet får feber, vedvarende øresmerter og generell sykdomsfølelse.

Seksjonsoverlege Lynn Biserød ved Øre-nese-hals avdelingen på Stavanger Universitetssjukehus forklarer hva ørebetennelse kommer av og hvordan det blir. Barn er mer utsatt for ørebetennelse enn voksne, men voksne er mer plaget med kronisk øregangsbetennelse. Barn som går i barnehage er mer utsatt for infeksjoner enn de som ikke gjør det.


Forkjølelse, halsbetennelse og ørebetennelse er nesten dobbelt så vanlig for . Inntil 8-årsalderen har barn forholdsvis horisontale øretrompeter. Akutt otitis media hos ellers friske barn skal ikke behandles . Barn under ett år med mistenkt ørebetennelse og barn som .

Høst og vinter opptrer ørebetennelse oftest. Når det gjelder antall konsultasjoner hos allmennlegen så er det mellomørebetennelse hos barn. Mellomørebetennelse er svært vanlig hos små barn. Tilstanden skyldes at slimhinnene i mellomøret blir betente og produserer væske og puss. Falsk krupp skyldes som regel virus.


Kraftig hoste som kan minne om hunde- gjøing er et vanlig symptom i tillegg til heshet og pustevansker . Vanlig komplikasjon til øvre luftveisinfeksjon. Bakteriell årsak finnes hos 30–. Mer enn av barn har hatt minst . I sjeldne tilfeller kan. Alle kan få mellomørebetennelse, men det rammer mest barn. Riktig antibiotikabruk – det beste for barnet ! Hva er mellomørebetennelse?


Nest etter forkjølelse er akutt mellomørebetennelse den vanligste . Listen to Ørebetennelse hos små barn from Babyverden. Jo yngre barnet er når det får sin første ørebetennelse , jo større sjanse er det for at det får nye betennelser.

Medfødte arvelige egenskaper er . Hvert tiende barn i førskolealder har hatt ørebetennelse mer enn fire ganger i løpet av et år. Sekretorisk mellomørebetennelse er vanligst hos . Ved kronisk mellomørebetennelse har barnet hull på. Antibiotika under graviditet er én årsak. Mange barn får sjeldnere mellomørebetennelse hvis de kutter kumelk og søtmelksprodukter, forteller Bernt Rognlien. Andre tegn på ørebetennelse hos barn er nedsatt hørsel.


De yngste kan gråte mer enn vanlig og være vanskelig å roe ned. Det hender at høstforkjølelsene våre fører til ørebetennelser. De er mer utsatte – rett og . Dette skjer særlig hos små barn.


VG NETT) Neste år kan barn under to år bli vaksinert mot ørebetennelse. Folkehelsa vil at alle barn som har hatt ørebetennelse skal få vaksinen. Svenskene vil stramme inn på bruken av antibiotika og har nå lagt fram nye retningslinjer for behandling av ørebetennelse hos barn. Osteopati er en behandlingsform som kan forbedre kronisk ørebetennelse hos barn. Bestill konsultasjon hos osteopat ved OK klinikken på Majorstuen i Oslo.


Fastleger bør i større grad utrede for allergi, mener barnelege. Barn med allergi er mer utsatt for ørebetennelser. Som regel er tilstanden uskyldig, men det finnes hissige varianter som kan være smertefulle og gi symptomer som feber og nedsatt . Ullevål sykehus, Universitetet i Oslo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg