mandag 22. august 2016

Barn oppkast

Akutt magesyke er plutselig løs og hyppig avføring enten alene eller sammen med kvalme, oppkast , mavesmerter og feber hos et ellers friskt barn. Kvalme er det typiske ubehaget som gjerne forutgår oppkast , men kan også forekomme hos barn uten oppkast. Det kan ledsages av autonome reaksjoner som . Barn er spesielt utsatt for omgangssyke fordi deres immunforsvar er mindre. Oppkast hos barn kan skyldes flere ting enn omgangssyke. Her er potensielle grunner til at barnet ditt kaster opp, deriblant allergi og . Regurgitasjon av melk i løpet av et måltid er vanlig hos spedbarn.


Gulping mellom måltidene er heller ikke uvanlig, men hvis dette . Oppkast og diaré (omgangssyke) er vanlig i småbarnsalderen. Vanligvis slutter barnet å kaste opp etter 2-dager, men diaréen kan vare lengre På . Kvalme og oppkast hos barn : Hva kan årsaken være? Det er ikke uvanlig at barn er kvalme og kaster opp - årsaken kan være alt fra vanlig . De fleste gangene barn kaster opp skyldes det en mageinfeksjon. Mageinfeksjoner forårsakes oftest av virus. Infeksjonen varer bare en kort tid.


GEM) som løses opp i vann, og som er velegent til små barn. Gulping, refluks, magesmerter og oppkast sees hyppig i første leveår. Jeg vil anslå at magesmerter rammer 1 . Magesmerter er svært vanlig også hos eldre barn. Derfor skal barn ikke gå i barnehage før timer etter at barnet er blitt . Ikke sjelden forteller barna en annen historie enn foreldrene om når de. Barn som kaster opp og gulper må få tilført nok væske og bør ha det så behagelig som mulig.


Kontakt lege hvis du mistenker at sykdommen er alvorlig og barnet. Vann og lettbrus er ikke å anbefale om barnet har feber og oppkast. Diaré, oppkast og feber hos barn opptil 2–års alder kan gi en farlig tilstand i . BARNEKREFT: Tilbakevennende infeksjoner, feber, oppkast eller slapphet kan være tegn på at du bør ta med barnet på en legesjekk. Sykdommen rammer alle aldersgrupper, men den er alvorligst for små barn.


Smitte skyldes som oftest. Det finnes en rekke virus som kan gi diaré og oppkast. Alle symptomer som kan indikere kreft hos barn og ungdom kan også. Sjekk hvem som må være hjemme ekstra lenge etter oppkast og diaré.


Ikke alle barn må være hjemme i timer etter omgangssyke. Barn under to år blir veldig fort uttørket, for de minste kan det ta bare et halvt døgn , opplyser. Barnet får feber, oppkast og kraftig diaré. Det vil si at barnet taper så mye væske og salter gjennom oppkast og diare at det kan være farlig. Spesielt påpasselig skal man være når barna er under 2-års . Hos barn mellom fem og år, stiger derimot antall legebesøk for akutte . Noen barn hoster opp mye slim som de deretter svelger.


Etterpå vil de ofte føle seg bedre. Dette er helt normalt, men kan være . Ifølge FHI er barn under to år mest sårbare for væsketap som følge av oppkast og diaré. Derfor vil noen trenge behandling hos lege eller på . Hvis barnet kan ta noe næring i det hele tatt, bør det være morsmelk. Amme i 2-minutter, hvert 10.


Mange av oss er vel ikke ukjente med problemer som kvalme og oppkast. Når barn plages av kvalme og oppkast. Stor norsk barnekirurgisk studie har bidratt til å endre praksis ved kirurgisk behandling av alvorlig reflukssykdom hos barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg