fredag 21. oktober 2016

Barn og feber når kontakte lege

I de fleste tilfeller er feber hos barn et tegn på infeksjon. Kontakt lege når barnet har feber og. Feber defineres som temperatur over grader, målt i endetarmen. Feber hos større barn og voksne, veiviser. Det er mye du selv kan gjøre, men det er svært viktig å vite når lege skal kontaktes.


Gode råd ved feber hos barn. Små barn får lettere feber enn voksne, selv ved . Allmenntilstanden er viktigst når du vurderer barnet ditt: våkenhetsgra pusteproblemer, oppkast, diaré og. Vi gir deg en pekepinn på når du bør ta med barnet til legen , og hva du kan klare selv. Dersom temperaturen er over 3om morgenen eller 3om kvelden har barnet ditt feber. Er barnet slapt, eller vanskelig å komme i kontakt med?


Når bør du kontakte lege dersom barnet ditt har feber ? FEBER : Temperatur hos barn som er over 38°C defineres som feber. Ved et legebesøk grunnet feber hos et barn vil legen undersøke . FEBER HOS BARN : Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er. Når barnet oppfattes som sykt, bør lege kontaktes. Hva er det første og viktigste å gjøre når barnet har feber ? Om dette ikke hjelper, bør man kontakte lege. Det er lurt å måle normaltemperaturen til barnet når det er friskt.


Ved bruk av febernedsettende stikkpiller kan . Det er viktig å følge med på barnets allmenntilstand når det har feber. Hva kan du gjøre selv om du har feber , og når skal du ta febernedsettende legemidler? Når skal du kontakte lege ? For hva er høy feber , og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større.


En vanlig regel for foreldre er at man oppsøker lege dersom barnet har hatt. Mye kontakt med smitte, slik som i barnehage eller med eldre . Barn har feber når temperaturen er over. Legen vil derfor ofte velge å se barnet med henblikk på andre symptomer.


Et barn med influensa kan gå tilbake til barnehagen når feberen er borte og allmenntilstanden tillater. Barn får ofte meget høy feber når de er syke. GODE RÅD når barnet ditt har feber. Ved HØY FEBER bør du vekke barnet et par ganger i løpet av natten. Barn med høy feber trenger tilsyn også mens de sover, sier Bjørn.


Barn må ha ekstra tilsyn når de er syke, sier Bjørn Iversen ved. Dersom det er vanskelig eller barnet virker desorientert, skal du kontakte lege , råder Iversen. Dette gjør du når barnet har feber. Mange blir engstelige når temperaturen . Dersom det oppstår høy feber og mistanke om alvorlig sykdom bør man kontakte lege.


Her er rådene for å hjelpe barn med feber. Når du har en infeksjon - for eksempel en forkjølelse eller influensa. Unntakene er enkelte barn som kan få feberkramper , noe vi kommer. Dersom du går lenge med feber , eller har høy feber , bør du kontakte lege for å få en . Definisjonen på feber er forhøyet kroppstemperatur over grader. Feberkramper er mer vanlig hos barn enn voksne, og forekommer som oftest mellom mnd og . Jeg har en liten gutt på mnd som har feber i blant.


Jeg har hørt at når det varer lengre enn tre dager så burde jeg få hjelp av en lege. Feber er ikke en sykdom i seg selv, men en reaksjon i kroppen når man er syk av. Hos spedbarn skal terskelen for å kontakte lege være mye lavere, og barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg