torsdag 27. oktober 2016

Gravid influensavaksine

De fleste gravide som blir . Gravide har økt risiko for alvorlig influensasykdom. Influensasesongen er i gang og stadig flere tar influensavaksine for å unngå å få sykdommen. Folkehelseinstituttet anbefaler gravide i andre og tredje trimester å ta influensavaksine. Du bør ta vaksinen hvis du er gravid , har en kronisk sykdom eller er minst år . Kommentar og debatt - I Norge anbefales influensavaksine til gravide etter 12.


Hei, Jeg er gravid i tredje trimester og skal ta influensavaksinen til uken. Jeg har aldri hatt influensa før, eller tatt vaksinen, så er spent på . Helsemyndighetene anbefaler alle gravide å ta årets influensa vaksine. For gravide og visse sykdomsgrupper kan det være farlig å få influensa.


Disse anbefales derfor å ta influensavaksine. Virusene som forårsaker. De aller fleste gravide som får influensa blir friske uten komplikasjoner og uten at fosteret blir skadet. Hvor farlig er det dersom man får influensa som gravid ? Vaksine mot influensa anbefales spesielt for eldre og personer som er utsatte for. Det sier smittevernlege Dagfinn Haarr i Kristiansand.


Influensavaksinen kan tas hos fastlegen eller du kan bestille time ved . Studien er publisert i tidsskriftet BMC Infectious Diseases . Dersom du får influensa mens du går gravid , er du i risikogruppen for alvorlig sykdom og sykehusinnleggelse. Det er imidlertid sjelden at . Helsepersonell bør vaksinere seg mot influensa både for å beskytte seg selv, og for. For informasjon om pris for vaksine og konsultasjon, ta kontakt med . Les også: Supermedisin skal kunne ta knekken på influensa - på ett døgn.


WHO anbefaler årlig vaksine for gravide , små barn, alle over år, . Derfor bes alle gravide om å vaksinere seg. Passer ingen av disse datoene kan du også få tatt influensavaksine hos fastlegen din. Vaksinasjon av mor kan også beskytte barnet mot influensa den første tiden . Graviditet er for eksempel en risikotilstand.


Hva er det som gjør influensa farlig for disse gruppene? Vaksinen kan i tillegg gis til friske voksne som ønsker å unngå influensa. Slik unngår du influensa. I tillegg anbefales følgende grupper influensavaksine med det hovedformål å . Vaxigriptetra og Fluenz Tetra inneholder i tillegg influensa B-virusstammen.


Ifølge undersøkelser fra USA er risikoen for alvorlig sykdom og død på grunn av influensa A(H1N1) 4-ganger høyere hos gravide enn hos . Neste uke kommer den til Rogaland. Vaksinen inneholder beskyttelse mot tre ulike typer virus og er satt . Influensa går vanligvis over av seg selv, men det finnes både. Kan settes samtidig som influensavaksine , men annet sted på kroppen. Vaksine gir trygg og god beskyttelse og er tilgjengelig hos alle fastleger og i alle kommuner i Østfold.


Indikasjoner:Profylakse mot influensa til voksne og barn ≥måneder. Vi anbefaler (sesong) influensavaksine til personer i risikogruppene under:. Sesongens influensavaksine er anbefalt til gravide.


I graviditeten er fosteret mest sårbart for skadelig påvirkning i de første ukene. Ved å planlegge graviditeten - sørge for å unngå skadelige stoffer, og ta tilskudd. Risikogruppene er gravide , mennesker med kroniske sykdommer som . Vi har mottatt årets influensavaksine og følgende dager og tider vil være.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg