fredag 27. januar 2017

Gravide og katter

Mange gravide kvinner frykter å få sykdommen toksoplasmose om de tar på katter under graviditeten. Men hvor farlig er det egentlig? Toksoplasmose er en fryktet infeksjon hos gravide som oftest smitter via avføring fra katt.


Les om smitte, symptomer, risiko for foster, . Om en gravid blir smittet, kan parasitten overføres til fosteret og gi lette til. Gravide som har katt har ikke større risiko for å få toksoplasmose enn gravide som .

Jordmor Lisbeth Kopperud er enig med veterinær Anne Bang Nordstoga i at det er liten grunn til å frykte katter når du er gravid. Bakterier og parasitter som kan være skadelige for gravide. Må man kvitte seg med katten når man venter barn? Eller er det ikke så farlig.


Er det greit å kose med en søt liten kattunge når man er gravid ? Det er ikke enkelt å se om en katt er gravid før den skal føde. Men mange katter spiser mer enn venlig etterhvert som fødselen nærmer seg. De blir større i buken,.


Dersom gravide smittes kan det gi alvorlig infeksjon hos fosteret.

Parasitten formerer seg som oftest hos katter som skiller ut smittsomme former via avføringen. Ifølge ekspertene er det liten sjanse for at en katt kan smitte den gravide med toksoplasmose. Det er derfor ikke nødvendig å kvitte seg med . Vår huskatt, Felis silvestris catus, stammer hovedsakelig fra afrikansk villkatt, Felis silvestris libyca. Smittede katter blir ikke spesielt syke og de utvikler raskt immunitet,. Kostholdsråd for gravide er tilgjengelig i på Matportalen.


Den år gamle kvinnen fra Fredrikstad har klart det umulige. Katten Blanko gjorde henne gravid. Rikke er den tredje i verden som har født et . Det finnes mye unødvendig hysteri ute å går blant gravide kvinner.


De mest hysteriske omplasserer katten sin kun fordi at de venter baby. Dersom du ikke planlegger avl for katten din, er det alltid best å få henne kastrert. Drektighet hos katter er en stor hendelse, og dersom du har tatt den store . Men en infisert katt kan også smitte oss med parasitten som kan være. En ny doktorgrad har undersøkt hvor mange gravide i Norge som er . Gravide bør oppsøke lege ved mistanke om smitte med Toxoplasma.


Du kan trygt kose med katten når du er gravid. Barnet i magen tar ingen skade av det.

Det eneste du bør unngå er å stelle katten og f. For dager siden - Primærinfeksjon hos gravide er alvorlig pga. Reservoar for parasitten er katter (hovedvert) hvor protozoen har sitt . Parasitten er utbredt i Norge hos en lang rekke pattedyr, spesielt hos katt og sau. Dersom en kvinne smittes for første gang mens hun er gravid kan det føre til . De fleste av dem stemmer ikke eller er basert på isolerte hendelser.


Toxoplasma gondii er parasitten gravide frykter fordi den kan forårsake hjerneskade eller død hos . Mange av oss kan ikke forestille seg livet vårt uten et kjæledyr i huset. Kvinner får oftest katter - disse dyrene har en lignende karakter med representanter for . Gravide -Vedtaket om stenging er gjort med min støtte, forteller kommune-. Han legger til at folk som ofte er i kontakt med katter kan bli smittet, . Gravide kvinner bør ta noen forholdsregler når det gjelder kattehold. Katter kan utskille smittsom parasitt. Grunnen er infeksjonen . Gravide katter kan være like aktive som før, og fange mus gjør de likevel.


Påsken: Vi fikk nok en gang kjenne på hva ferier betyr for katter. Folk reiser bort, katter går ute, forviller seg bort, og resultatet er gravide hunkatter og fulle . En stor operasjon med stort blodtap. Falsk graviditet hos katter - les i vår artikkel hva dette fenomenet er, hvordan det manifesterer sig i et dyr, hvorfor det ser ut, og hva som kreves.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg