fredag 12. august 2016

Føflekk som blør

Vær oppmerksom hvis du får en ny flekk, eller en føflekk endrer seg og skiller seg. Hvis en flekk klør, blør eller danner et sår som ikke vil gro, bør du også søke . Som regel har man kommet borti den uten at man har merket det. Dersom du har mange føflekker øker ikke dette risikoen for . Det er mange blodårer i føflekker , . Følg med hvis du har en føflekk som skiller seg ut.


Følg også med hvis en føflekk klør, blør eller danner et sår som ikke vil gro. Har en glinsende overflate. Ser ut som et sår som ikke vil gro. Hvis du ser to eller flere av disse faretegnene, bør du . Erik Vigander, pressesjef i Kreftforeningen, . Dette gjelder også dersom en føflekk klør, blør , eller danner et sår som ikke vil gro.


En føflekk som endrer seg i form eller farge, blør eller væsker. Malignt melanom er en type hudkreft som vanligvis oppstår i en føflekk på huden. Igår så var jeg hos fastlegen min for å få sjekka en føflekk. Den begynte plutselig å blø fredag i forrige uke. Jeg har fått en liten føflekk på kinnet.


MISTENKELIGE: Disse tre føflekkene mistenkes for å inneholde kreft,. Matias begynte å blø , og for tredje gang gikk turen til den samme hudlege. SJEKK HOS LEGEN: Har du fått en ny føflekk , eller rosa nupp som har vokst,. Ikke vent til en føflekk begynner å klø eller blø , sier Roscher. RØDE FØFLEKK LIGNENDE PRIKKER: De røde prikkene som.


Før trodde man det var de gamle føflekkene som var farlige. Føflekkreft er den farligste formen for hudkreft, og det er derfor et tankekors at stadig flere rammes. Hvis føflekkene endrer form, farge eller blør , . Særlig personer med lys hu mange føflekker eller føflekkreft i familien bør være.


Folk med fregner og mange føflekker er mest utsatt for hudkreft. Hurtig og plutselig forandring i størrelse, form eller farge oppfattes som en utvikling. Har du føflekker som enten vokser, endrer farge, klør, blør eller danner sår, bør. Fem trinn for å sjekke føflekkene ABCDE-kriteriene er et godt . Livsfarlig føflekk -kreft rammer stadig flere nordmenn.


Livsutsiktene er gode hvis en ondartet føflekk blir fjernet før den. Føflekker som lett blør , klør eller gjør vondt. For eksempel om en føflekk klør eller blør. Om du er tidlig ute er sjansen for å få . Har du vært eksponert for mye sollys denne sommeren? Merker du noen forandringer på føflekkene dine?


En lege bør undersøke alle føflekker som klør, blør. Vi oppfordrer derfor alle til å jevnlig vurdere føflekkene sine. Du kan minske risikoen for.


Gå til lege hvis føflekker forandrer form og farge, eller klør og blør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg