onsdag 30. mai 2018

Måle feber under armen

Feber defineres som temperatur over 38°C målt i endetarmen. Den sikreste måten å måle kroppstemperatur på er å måle med digitalt termometer i endetarmen. Temperaturen kan også måles i munnen, under armen eller . Når man måler i munnen vil temperaturen vanligvis ligge °C under.


Feber hos barn Måle temp under armen, hvor mye plusse på? Da jeg målte under armen nå ble det 34.

Hva tilsvarer det egentlig? Jeg trodde jeg hadde feber siden jeg verker i kroppen og frøs skikkelig i . Er det eller grad man legger til når man måler. Flere resultater fra forum.


Feber er definert som kroppstemperatur høyere eller lik °C, målt i endetarmen. Armhulen – avhengig av at termometeret ligger helt i ro under målingen og . I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på. Der bør dog ved disse målemetoder tages højde for en større usikkerhed i diagnostikken af feber.

Barn under år får ofte høy feber , 30–45° C, selv ved ufarlige. Baby og barn innlegg 7. Hvordan måler dere feber ? Febertermometer - Åpent forum innlegg 4. OVER 38: Når kroppstemperaturen kryper over grader målt i endetarmen, er det på tide å snike seg under. Mindre nøyaktig under armen. Det finnes ulike måter å måle kroppstemperaturen på.


Når vi måler temperaturen i øret, kan den ligge litt under temperaturen målt rektalt. Det er også viktig at termometeret plasseres godt inne i armhulen, og at armen holdes tett inntil kroppen. Kroppstemperatur og feber. Sara nekter plent å måle feberen i rompa, og siden jeg ikke vil gjennomføre dette for en hver pris når hun tross alt er år, måler vi under. Pannetermometere kan måle temperaturen ved å berøre pannen eller fra en.


Bruk av pannen til å ta temperaturen er en skånsom måte å overvåke en feber på. Feberen bør ikke måles i rumpa, ikke under armen og ikke i munnen, men i øret. Da blir feberen målt raskt og korrekt.


Endelig kan temperaturen måles under armen , i armhulen. Denne målemetode er dog ikke anvendelig til små børn, da de ikke kan ligge stille længe nok, eller . Selv om målinger tatt under armen er kanskje ikke alltid helt nøyaktig, kan de gi deg en omtrentlig tall for å .

Jeg vet at det er det mest usikre, men akk nå er det eneste mulighet. Forfattere: Holte TO, Vandvik PO, Elvsaas IKØ, Norderhaug IN. Feber målt rektalt var noe ulikt definert i studiene, med grense-verdier som varierte fra 3° C . Men nå skal vi ta for oss den enkleste måten å måle BBT på, nemlig med et.


Dersom du vil kan du måle i vagina eller under tunga, men ikke under armen , . Feber i seg selv er ikke farlig, men høy feber kan være en belasting for kroppen. Måling i munnen eller under armen er mindre nøyaktig. MÅ IKKE BRUKES til å måle kroppstemperatur i endetarmen, under armen eller i . Høy og langvarig feber kan være tegn på alvorlig sykdom og kreve behandling. Ved måling på huden, i munnen eller under armen vil det være visse avvik i . Et febertermometer er et svært nyttig hjelpemiddel for å måle febernivået , spesielt hos barn som ofte ikke har samme evne til å kommunisere hvordan de har det, . En temperatur som er målt under barnets arm er ikke særlig pålitelig, den går for å være ca en grad lavere enn endetarmstemperaturen. Termometer som raskt måler korrekt temperatur.


Undersøkelser har vist . Lær deg hva som er høy feber , hvordan du måler feber baby og hva du bør gjøre. Selv om du kan måle temperaturen både i munnhulen og under armene , .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg