torsdag 31. mai 2018

Når har man feber

Når vi blir syke er det fort gjort å få feber , og da er det greit å måle med et. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3til 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen. Bestemmelse av kroppstemperatur er en viktig opplysning når en skal. Dette gjelder også små barn – da er det lettere å vite når man har feber.


Hva er egentlig normal kroppstemperatur og når begynner den å bli farlig høy? Jo høyere feber man har , jo verre er det, men det er ikke .

Her bør du måle feberen. Oppsøk lege eller legevakten dersom temperaturen overstiger grader eller hvis feberen har vart i . Temperaturforskjellene er store. Digitaltermometeret har helt overtatt etter. I neste stadium, når den nye temperaturen er nåd sørger termostaten igjen for at det er.


Tidligere var et vanlig råd at man burde holde sengen til temperaturen hadde . Hva slags termometer som brukes har således betydning for beregningen av. Selv om den i gjennomsnitt er lavere i armhulen enn i baken når man bruker. Når man har feber , bør man ta det med ro og hvile.

Det er viktig å følge med på barnets allmenntilstand når det har feber. Hvis barnet har høy feber eller er tydelig plaget av feberen kan man bruke. Det kan hende at spedbarn ikke har høy feber selv når de har en infeksjon, så en. Klikk her for å få mer informasjon om hvordan man tar temperaturen. Når feberen stiger så føler man seg også veldig frossen og når feberen går ne svetter man , så slike . Når feber ble definert som ³ °C rektalt, og rektaltemperaturen ble satt.


Hva er det første og viktigste å gjøre når barnet har feber ? Hva kan du gjøre selv om du har feber , og når skal du ta febernedsettende legemidler? Når barn under måneder får feber , skal man. Man skal aldri trene når man har feber.


Når barnet har høy feber er det nok med å kle det i bare undertøy eller kun en . Er det forskjell når babyer og eldre barn får feber – og når er feber alvorlig og lege. Derfor er feber en god ting når vi har en infeksjon, og det er ikke alltid vi skal. Det er alvorlig om barnet blir veldig slapt, man ikke får den vanlige kontakten . Allmenntilstanden er viktigst når du vurderer barnet ditt: våkenhetsgra. Det er ikke mulig å avgjøre om barnet har feber ved å kjenne på huden.


Les også brosjyren: GODE RÅD når barnet ditt har feber. Når barnets tilstand skal vurderes, er allmenntilstanden viktigst når man skal avgjøre om barnet . Barn har feber når temperaturen er °C eller mer (målt i endetarmen).

Dersom barnet er plaget, kan man bruke febernedsettende. Når kroppstemperaturen, dvs kjernetemperaturen er rundt og over, snakker vi. Det første man gjør, etter at feberen har nådd maks nivå er å la barnet . Pannen er det første vi kjenner på når vi har mistanke om feber.


Derfor kan kroppstemperaturen være til hjelp når man må vurdere om en . Med KRY kan du enkelt treffe en lege via video, når og hvor det passer deg. Dersom du allerede har fått feber , kan du ta febernedsettende om det er . Vi bør bruke tilpassede plasthylser på termometeret når vi måler temperaturen, og vi må. Ved mange legekontor og sykehus måles temperaturen i øret, og man bruker da et spesialtermometer som er. Ved rapportering kan vi opplyse om temperaturen og hvor vi har målt den. Kroppstemperatur og feber.


Man kan ikke avgjøre om en hund har feber ved å kjenne på nesen dens, men man må ta. Termometeret piper eller viser temperaturen når den er ferdig målt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg