fredag 24. juni 2016

Alkohol svangerskap

Hvis du lar være å drikke alkohol allerede når du planlegger å bli gravi gir du barnet gode vekst- og utviklingsmuligheter helt fra starten av. I de fleste vestlige land anbefales total avholdenhet fra alkohol i svangerskapet. Den nye studien av alkoholbruk under svangerskap omfatter nær 15.


Forskere ved FHI og Universitetet . Alkoholbruk tidlig i svangerskapet er trolig ikke årsak til emosjonelle problemer eller atferdsproblemer blant barn mellom og år.

Hva kan egentlig skje dersom en gravid drikker under svangerskapet ? Les mer om hvordan alkohol i svangerskapet påvirker barnet i magen. Det har lenge vært kjent at alkohol er giftig for fosteret, men ikke alle gravide har vært klar over det. Hvis mor drikker alkohol i svangerskapet , kan barnet kan bli . Mange gravide har drukket alkohol tidlig i svangerskapet , før de visste om graviditeten.


Forskningsgrunnlaget er tynt for å si at det å drikke mindre mengder alkohol i svangerskapet skader fosteret. Det mener britiske forskere etter å .

Alkoholbruk i svangerskapet kan selv i moderat mengde medføre en betydelig økt risiko for skader på fosteret. Alkohol under svangerskapet kan medføre alvorlige følger for barnet. Følgelig bør anbefalinger og . Alkohol er en cellegift som kan påvirke fosterets utvikling i alvorlig grad.


Hun mente at det var vanlig å drikke alkohol under svangerskapet lenger sør i Europa, og lurte på om det var en gammeldags og litt puritansk holdning som satt. Hvor farlig et det å drikke alkohol tidlig i svangerskapet og før man vet at man er gravid? I europeisk sammenheng drikker norske kvinner mindre alkohol i svangerskapet , sammenlignet med andre land. Mulige årsaker kan være . Helsedirektoratet et fagseminar, som var starten på en ny kampanje, hvor fokus er alkoholfritt svangerskap.


Alkoholeksponering under svangerskapet kan føre til en rekke negative skader for barnet, skader som varer livet ut. Det finnes ingen forskning . Nå i sommerferien, hvor alkoholbruk er mer vanlig, kan mange kvinner ha et alkoholkonsum som er skadelig for et foster i den tidlige . Barn med medfødt alkoholskade (FASD) trenger hjelp til å mestre livet. Norske fedre kutter alkoholbruk når mødrene er gravide. Utadvendte gravide har en . Den spiller igjen på humor og det er et meget bevisst .

Når en gravid kvinne drikker vil alkoholen passere morkaken og komme over i fosterets blod. Fosteret får samme promille som moren. Tidlig samtale om levevaner. Kartlegging av alkoholbruk.


Slik snakker du om endring. Levevaner i svangerskapet. Alkohol kan gi barnet hjerneskader og misdannelser og hemme kroppsveksten. Du gir barnet den beste starten hvis du avstår fra narkotika i svangerskapet.


Fetal Alcohol Syndrome), er et medfødt syndrom eller en tilstand hos en person som skyldes at moren har drukket alkohol under svangerskapet. Det anbefales å avstå fullstendig fra alkohol under svangerskapet. Hvis du har alkoholproblemer og er gravi er det hjelp å få. Ta kontakt med helsestasjon eller . Det er behov for tydelig informasjon om nulltoleranse i graviditet. Alle gravide må spørres om alkoholbruk.


Kartlegging med Tweak- skjemaet er et godt utgangspunkt for en samtale om alkohol (og andre levevaner).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg