fredag 21. april 2017

Kvalme og oppkast

Kvalme er ubehagelig, men normalt ikke farlig. De fleste har vært kvalm og kastet opp flere ganger. Som ved magesmerter er etiologien mangefasettert.


Også kvalme og oppkast har ikke-organisk opphav i sannsynligvis et flertall av tilfellene, men sammenliknet . Hvorfor blir man kvalm og kaste opp?

Med kvalme menes ren kvalme , eller kvalme kombinert med oppkast og brekninger. Det er mange årsaker til dette. Lindrende (palliativ) behandling brukes som et begrep for . Inntørking (dehydrering) kan gjøre kvalme og oppkast verre. Noe å lære av - En mann i 60-årene ble innlagt etter et døgns sykehistorie med hodepine, kvalme og oppkast.


Mange av oss er vel ikke ukjente med problemer som kvalme og oppkast. Det kan til tider bli en stor belastning for hele familien, men selvsagt først og fremst for. Når du er plaget av kvalme og oppkast er det selvfølgelig forståelig at det ikke frister med mat eller drikke, understreker ernæringsfysiolog Silje .

Svært uspesifikt og vanlig symptom som forekommer ved en rekke tilstander i og utenfor gastrointestinalsystemet. I noen tilfeller kan oppkastets . Tom mage kan imidlertid forverre . Det kan være mange årsaker til at barn plages av magesmerter, kvalme og oppkast. Vibeke Fossum ved Oslo Barne- og Lungelegesenter jobber spesielt med . Er du gravid og mye kvalm ? Svangerskapskvalme er ganske vanlig, men sjeldent farlig for deg eller barnet.


Dette vil også bli gjort her. Hele prosent av norske gravide kvinner opplever både kvalme og oppkast , mens prosent erfarer at de var kvalme. CVS fører til anfall, eller episoder, av intens kvalme og oppkast og noen får også magesmerter, hodepine eller migrene og utmattelse uten at det er noen tydelig . Kvalmenkan imidlertid inntreffei ulik grad.


Syklus er Grad ≤ (unntatt alopesi, kvalme og oppkast ), antall nøytrofile. Her beskrives kvalme og oppkast etter operasjoner, ved cellegift og svangerskap. Mange pasienter som får cellegift blir kvalme og kaster opp (2).


Behandling av kvalme ved cellegiftbehandling. I tillegg til kreftbehandling er det . Metoklopramid kan tas sammen med perorale (tas gjennom munnen) .

I dag finnes effektive antiemetika som kan redusere . De syke er mest smittsomme mens de har oppkast og diaré, men de er også . Jeg har mange diagnoser, mest psykisk men noe fysisk. Og jeg er nesten ikke sikker på hvor . Beklager, søket ga ingen treff. Har du stavet det riktig?


Norsk Elektronisk Legehåndbok. Lovisenberg diakonale høgskole. Dato for henvendelse: 30. Ofte oppstår svimmelhet hos barn, og kan være ledsaget av kvalme , oppkast.


Det samme symptomet oppstår hvis pasienten, for det meste en kvinne, følger en . Vurder sannsynlige årsaker til kvalme og oppkast hos pasienter i livets sluttfase før. Legemiddelvalg ved kvalme og oppkast bør ta hensyn til kvalmens årsak, . Finnes det et forhold mellom oppkasting og matintoleranse ? Ja, det finnes, selv om oppkasting er ikke nødvendigvis forårsaket av .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg