onsdag 25. oktober 2017

Hvor lenge koke torsk

Kjært barn har mange navn. Torsk som har fått trukket akkurat så lenge som den skal får folk til å smile seg gjennom en middag. Her viser Marit deg hvordan du skal trekke torsk slik at den blir helt perfekt.


Torsken skal nemlig ikke koke , men trekke for ikke å bli tørr og smakløs. Det er vel begrenset hvor mye fisk du legger i kjelen som du trekker bort fra .

Mange skyr fiskemiddagen fordi man er usikker på hvordan å tilberede fisken. Skal du ha fersk fisk til middag, men lurer på hvor mye, hvor lenge , hvor varmt og hvor vått? Torsk bør legges i folie eller grillrist. Det blir full fest selv på en hverdag med denne veldig tradisjonelle oppskriften med fersk torsk med bacon og gulrotstuing. Hvor lenge fisken skal stå å trekke, avhenger av hvor store . I sesongen kan vi gjerne servere med kokt lever i tillegg.


Uansett hvilket navn du bruker så viser vi deg hvordan du får det perfekte. Ca kg lettsaltet torsk.

Hell av mesteparten av kokevannet , men ta vare på litt, til sausen. Kok opp melk og kokevann fra gulrøtter. Bruk en fiskekjele eller vidbunnet kjele. Sandefjordsmør er perfekt saus til kokt fisk som torsk , laks, kveite og annen fisk.


Pass på at sausen ikke koker. Ferdigpakket, fersk lettsaltet torsk med skinn, uten bein. Det er lurt å trekke fisk til annen gangs servering . Legg torsken i det varme vannet og la det koke forsiktig opp.


Skyll saltet av torsken og tørk den med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med salt og nykvernet sort pepper. Fem måter å tilberede torsk på. Pannestek i litt solsikkeolje på middels høy varme i 6-minutter. Når fisken begynner å bli hvit tvers igjennom, tilsett . Vet du egentlig hvordan du steker laks eller trekker torsk riktig?


Det aller beste er røkt blåkveite, men torsk er mer enn godt nok det også. Når vannet har kokt opp, skrur du ned plata på lav varme og legger i . Torsk og bacon er en god kombinasjon og med potetmos med vårløk, som irske. Lars Barmen koker syltetøy av blåbær og rips.

Mens potetene koker , legger du hele bacon på et stekebrett med bakepapir. Det er ikke alltid så lett å få tak i fin røkt torsk i butikken, men når de har det,. På grunn av fasteskikken var det nemlig ikkje lov å spise kjøtt før 1. Har aldri kokt fisk før, bare ovnsbakt og stekt. Ta det gjerne steg for steg og godt detaljert. Kokt brosme eller torsk spist i . Altså: Er dere enig at kokt skal ha en relativt tydelig fast karakter, slik at den flaker.


Jeg legger den i isvann først, jeg vet ikke hvor mye det hjelper, men det har . Se side for oppskrift på kokt torsk. Holdbarhet som gir opplysninger om hvor lenge det er trygt. La sausen koke på middels varme og smak til med muskatnøtt, salt og pepper.


Etiketter: Røkt torsk med gulrotstuing og smeltet smør . Hvor mange ganger har du egentlig kokt fisk? Selv mannen min som ikke liker torsk syntes det smakte bra :o ) Men ikke for .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg