mandag 25. juni 2018

Forkjølelse eller influensa

Hva er egentlig forskjellen på influensa og forkjølelse ? Flere av symptomene er like, men det er likevel klare forskjeller som skiller den ene fra den andre. Vi opplever oftere å bli forkjølet eller få influensa om vinteren, men i følge Harvards Healthbeat, er det ikke fordi du har glemt lua eller fordi det . Er jeg forkjølet eller har jeg influensa ? De ligner på hverandre, men influensa rammer hele kroppen med muskelsmerter og høy feber. Forkjølelse sitter i hode .

Er du bare forkjølet eller har du blitt smittet av årets influensa. Les om symptomene, anbefalt behandling og om influensavaksinen. Har du influensa eller er du bare forkjølet? Symptomene er både like og ulike. Sannsynligvis er du bare forkjølet.


Typiske forkjølelsessymptomer er rennende eller tett nese, irritasjon og nysing, og . Både forkjølelse og influensa er forårsaket av virus, men det er helt. Mange tror de har influensa , når de egentlig er forkjølet.

Mange sier at de har influensa når de egentlig bare er forkjølet. Ifølge legen er det store forskjeller på sykdommene. Er du forkjølet eller har influensa selv, bør du unngå å hoste eller nyse mot andre. Allti nys og host i albuekroken.


Vis hensyn, og vurder om du bør holde deg . Influensa eller forkjølelse ? Men hvordan kan du vite at du ikke bare er forkjølet ? Det kan være vanskelig å skille mellom forkjølelse og . Det er nok en del som sier de har influensa når de egentlig bare har forkjølelse eller bronkitt, sier spesialist i allmennmedisin og blogger Kari . Det finnes ingen kur mot forkjølelse , men symptomene kan lindres. Verken antibiotika eller vitamin C fungerer mot forkjølelse. En kraftig forkjølelse kan oppleves som en lett influensa , sier Jan Magne. To ulike typer influensa , A og B, forårsaker årlige utbrudd eller.


I kjølvannet av vinterkulda følger det gjerne forkjølelse og virus, men det er ikke alltid godt å vite om man bare er forkjølet eller pådratt seg en lei . Er du slått ut av influensa eller er det bare en forkjølelse ? Lær deg forskjellen og les alt du bør vite om influensa varighet, smitte, inkubasjonstid og hvilken mat . Noen får sår hals og snørr, men de siste er oftere forkjølelse enn influensa. Først og fremst avtar en forkjølelse som oftest i løpet av en uke eller to.

Det gjør derimot ikke allergien så lenge du utsetter deg for det du er . Det som er verre å vite er om det er en forkjølelse eller en influensa. Er det slik at overgangen mellom forkjølelse og influensa er flytende, slik . Ofte oppstår bihulebetennelse etter en virusinfeksjon, slik som forkjølelse eller influensa. Høysnue og andre allergier kan også forårsake . Både influensa og forkjølelse er forårsaket av virus, men det er forskjellige.


Vær oppmerksom på at en vanlig forkjølelse kan utvikle seg til infeksjoner i for eksempel . Som oftest er symptomene kraftigere ved influensa. Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden. Ta forkjølelsestesten og sjekk om har symptomer på forkjølelse eller influensa. Is, suppe eller kylling kan gjøre deg raskere frisk.


Vanskeligere er det å skille vanlig influensa fra H1N1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg