torsdag 19. juli 2018

Vondt i øret barn

Mellomøret er den delen av øret som ligger bak trommehinnen. De vanligste symptomene er smerter i øret (pga. økt trykk i mellomøret ) og feber. Akutt mellomørebetennelse er en svært vanlig sykdom hos barn , og er . Ved øreverk har barnet vondt i ett eller begge ørene. Det er ofte frustrerende, fordi små barn ikke klarer å forklare akkurat hvor det er vondt. Svært mange barn opplever at de har vondt i ørene på et eller annet tidspunkt.


Ofte skyldes dette at en vokspropp i ørene gir barnet smerter. Det skyldes ofte en ørebetennelse, men andre sykdommer, både lokalt i øret og andre steder, kan gi opphav . Mange barn synes det hjelper å holde noe varmt mot det vonde øret. Infeksjon i det ytre øret kan være ubehagelig. Både barn og voksne kan få øregangsinfeksjon.


Barnet vil ta seg til øret og vise . Hos barn er akutt otitis medina (AOM) og ekstern otitt hyppig årsak. Sekundære årsaker kan oppstå ved at nerver som via ulike grener forsyner både øret og . Uansett hvor ofte vi reiser, så blir de fleste av oss aldri vant til smertene i øret som kommer når vi raskt tar av til himmels med et fly - eller når vi . Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene , og ørebetennelse er en vanlig årsak. Dette går som oftest over av seg selv, men hvis plagene . Har barnet ditt har vondt i øret , kan det skyldes akutt mellomørebetennelse. I dag blir barn med væske i mellomøret diagnostisert tidligere enn . Han anbefaler foreldre til barn over ett år som klager over vondt i øret å se situasjonen an et par-tre dager.


En opplever da dottfølelse i øret og eventuelt svekket hørsel som de første . Hvis det går hull på trommehinnen, renner det puss ut av øret. Når barn får vondt i øret. Selv omsykdommen ikke alltid er like alvorlig, kan den påføre barnet store smerter. Akkurat som voksne kan barn også ha vondt.


Les mer her om symptomer og behandling av babyer . Smertene varer et par dager. Barn med bronkiolitt vil ofte innlegges på sykehus. Riktig antibiotikabruk – det beste for barnet ! For små barn kan øregangsbetennelse være ekstra smertefullt fordi de ikke klarer å. Det starter med kløe i øret og etter hvert blir det vondt.


Grunnen til at det blir værre når barnet er lagt er at presset i øret øker de første minuttene til det blir så vondt. Vanligvis har barnet øresmerter og feber ved en akutt ørebetennelse. De fleste har opplevd slike situasjoner, og det kalles gjerne dott i øret , fordi hørselen blir . I noen tilfeller blir ørebetennelsen og væskedannelsen i mellomøret kronisk. De fleste barn kan, og bør se an øreverk i tre dager og bare ta paracet. Jeg hadde ekstremt vondt i øret i flere dager til en dag da øre hinnen sprakk.


Du kommer sikkert til å stille deg spørsmålet: Er mitt barn frisk nok til å være i barnehagen i dag? Symptomer: Vanligvis plutselige smerter i øret , pga. Utslettet gjør ikke vondt , men gir en plagsom kløe.


Følsomme ører , trange øreganger og sydenferier kan bidra til at du lettere utvikler. Har du ordentlig vondt , langvarige eller tilbakevendende plager, er det .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg