torsdag 9. august 2018

Koke kjøtt mørt

Ikke fordi det er vanskelig, men fordi det tar tid. Belønningen er nydelig mørt og . Tilsett hel pepper, løk, gulrot og en suppekvast. Senk varmen slik at kjøttet ikke koker men trekker, ca. La kjøttet trekke til det er mørt og slipper beina, ca.


Supper og gryter laget med kokt kjøtt gir kraftfull og god smak.

Til koking kan du bruke kjøtt fra forparten på storfe eller annet kjøtt som er mindre mørt. Til bresering bruker jeg kokekjøtt , gjerne høyrygg av okse, som i utgangspunktet er senete med mye bindevev, men det får fyldig og god smak . Men hvor lenge bør kjøttet koke for å bli noenlunde mørt ? Kan det koke i evigheter, eller vil det bli seigt etter en viss tid? Vi viser deg hvordan du på en enkel måte koker kjøtt.


Kjøtt fra forparten av dyret er mindre mørt og trenger. Bresert oksekjøtt med potetmos. I ovn på 1grader blir temperaturen inne i .

Når alt er godt brunet fyller du på med vann til det dekker alt kjøttet , koker dette opp, skummer av og lar det stå og småkoke til kjøttet er mørt og . Sosekjøtt er tradisjonelt blitt laget med kjøtt som trenger lenger koketid enn de møreste stykkene. Når du lar kjøttet koke riktig lenge, brytes . Kan jeg brune, og koke grytekjøttet i dag, og lage gryteretten i morgen? Smakte på kjøttet , det var mørt å skjære opp, men litt tørt å tygge :o . Lang koketid gjør kjøttet ekstra mørt. Oksekjøtt kokt flere timer i rødvin, helst fra Bourgogne-regionen.


Jeg har brunet storfekjøtt i strimler, og dessverre kjennes det seigt ut. Det kunne få koke seg helt ihjel, forteller Bent Stiansen. Suppekjøtt er kort fortalt kjøtt du skal koke på lav varme over lang tid. Etter noen timer i gryta blir kjøttet mørt , godt og smakfullt.


Bog, høyrygg, bankekjøtt og . Høstens beste gryte lages av skogens konge, aller helst servert med nyrørte tyttebær. Koker kjøttet lenge, blir det mørt og deilig. Kanskje høstens beste middag!


Ha vann i en stor gryte, tilsett salt og kok opp. Ha kål og neper over i gryta og la det koke sammen med kjøttet til. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Et tilbakevendende spørsmål kommer som jul på kjerringa: - Hvor lenge skal kjøttet koke ? Jeg koker kjøttet mellom tre og fire timer, sier Solvang. For så å koke det mørt igjen. Kjøttet må koke lenge før det blir mørt , men etter en lang, lang stund er kjøttet så mørt at det holder på å falle fra hverandre, og innen den tid har du en kraftig . Dette er prinsippet for all koking av kjøtt. Koketiden kan være mellom en og fire timer, så det må planlegges. Fordelen er at kokekjøtt.


Kok opp til væsketemperaturen når °C. Trekk videre til kjøttet har oppnådd kjernetemperatur på °C (eller til kjøttet er passe mørt ). Mange er opptatt av biff, men på et storfe er maks av kjøttet mørt nok til. Hvorfor smaker stekt kjøtt annerledes enn kokt ? Og hvordan steke fram supermørt kjøtt på sekunder? Kokkekjemi er en velsmakende vitenskap.


Tidkrevende: Det tar tid å koke bankekjøtt , men det er verdt det. Kjøttet skal koke i flere timer, men det smaker utrolig godt. Kjøtt som i utgangspunktet ikke er mørt , som bog, skank, nakke og høyrygg, kan bli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg