mandag 24. desember 2018

Lammelår provence

Sjyen fra steken setter nydelig smak på . Her får du mørt helstekt langtidsstekt lammelår med deilig smak . Deilig oppskrift på lammelår som nærmest lager seg selv. Middelhavsinspirerte grønnsaker gir et smakfullt alternativ til de norske . Lam er nam, og påsken er tiden for de virkelig store hyggestundene rundt middagsbordet. Enkel å lage og passer seg selv det meste av tilberedningstiden.


Tradisjonen tro serveres det lammestek på hytta i løpet av påsken, som regel på påskeaften. I år valgte jeg en franskinspirert variant med sprø . Fransk lammelår , eller provencalsk lammestek, kjennetegnes av sin supersprø panering av parmesan, hvitløk og kavring. Følg ikke alle rare råd om å stikke hull og dytte inn hvitløk eller lignende, sier nitimekokk Lars Barmen. Lammelåret skal være saftig!


På oppfordring fra jobbkolleger til gardsfruen, legger vi ut den oppskrift vi følger for å få den beste smaken . This Pin was discovered by Elin Eriksson. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Provence - lam til påsken.


Lam og fløtegratinerte poteter går hånd i hånd. Her har vi fylt den saftige lammesteken med hvitløk og rosmarin. Du vil alltid få best resultat om du steker kjøttet over lengre tid.


Sett det i ovnen på lav varme før du drar på skitur eller bytur. Ingen hvitløk på steken for meg, jeg tåler ikke så godt hvitløk. Men hvis du vil lager du lommer i . Til venstre kan du se hvordan kjøttet er inndelt. På bildet til høyre ser du ytterst til venstre et helt lammelår , deretter et lår oppdelt i fire, . Søte epler og sødmefulle rotgrønnsaker er nydelig tilbehør til en klassisk lammestek.


Lam er blitt en selvfølge i påsken, og for mange det viktigste måltidet – gjerne i form av et saftig lammelår eller lammestek. Den store fordelen er at dette er retter som. Pris: 24Varenummer: . Denne Pinnen ble oppdaget av Gerd Elgshøen. Oppdag (og lagre!) dine egne Pins på Pinterest. Helstekt lammelår a la provence oppskrift med kalorier, allergener og pris.


Disse er prefekte til lammelåret. Brukt syv deler Syrah og Cabernet Sauvignon. I høst kan vi kjøpe vanlig lam , kvitsøylam ellerheielam. Kulinarisk Akademi gir deg påskeoppskrift på helstekt lammelår med deilig lammesaus.


Skal du derimot marinere et stort stykke ( lammelår , svinenakke, el.), eller du. Store eller seige kjøttstykker f. Smøre inn med sitron eller noe og noe greier oppå. Og legges på en haug med skrella og kutta poteter og tomat. Endelig var det tid for lammelår , og denne påsken var planen å. Og selv om du ikke har tenkt å lage lammelår før på påskeaften, kan det. Til nå har det vært endel frosset lammekjøtt å få, men nå er det ferske, deilig nyslaktede lammet her.


Oppskrift på lammecarré med fargerik betesalat og urtesalsa med mynte og smørstekte kantareller. Oppskrift på helstekt ytrefilet av lam med ovnsbakte rotgrønnsaker, jordskokkpuré og enkel saus. Jeg krydret sausen i dag med litt salt, provence krydder, tabasco .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg