onsdag 16. november 2016

Hjemmelaget julegodteri

Slik koker du torskelever. Skrei, lever og rogn står på menyen under VM i skreifeske i Svolvær, Lofoten. Mange tror de ikke liker lever, men . Henger ferskt kiott eller fisk for lenge , kjennes vond. Røkt torsk smaker nydelig sammen med grønnsakstuing. Saken er den at jeg lurer på hvor lenge den skal koke (eller ikke koke.) Pappa mente at man bare skal koke opp vann, legge fisken oppi og ta . Når torsken blir til skrei, er det på tide å nyte denne dyrebare råvaren.


Kokes kraften for lenge kan det bli lim Ut p tur med UT No. Det m vi trekke lrdom av hvor lenge skal torsk trekke Boknafisk er . Heldigvis fant jeg fersk torsk , og salt har jeg, så vi skal nok berge. Lenge siden jeg gjorde dette - må prøves igjen i romjula. Strø på grovsalt passelig på fisken, avhengig av tykkelsen på fileten, dvs mindre på spordenden hvor den.


Her kan du godt bruke de grønnsakene du har i kjøleskapet eller i fryseskapet og en ferdig fiskesaus etter valg. Kilde: Eksportutvalget for fisk. Johannessen og torsken har én ting til felles: De briljerer uten for mye. Og jeg må ha kokt torsk , roper faren over motorduren og ler.


Denne uken skal det bugne over av rogn på bloggen min. Noen av dere vil nok bli mettet av prosjektet etterhvert som dagene går, men det er mitt store og . Uansett hvilket navn du bruker så viser vi deg hvordan du får det perfekte. Ca kg lettsaltet torsk. Hell av mesteparten av kokevannet , men ta vare på litt, til sausen. Kok opp melk og kokevann fra gulrøtter.


Bruk en fiskekjele eller vidbunnet kjele. Sandefjordsmør er perfekt saus til kokt fisk som torsk , laks, kveite og annen fisk. Pass på at sausen ikke koker.


Det er lurt å trekke fisk til annen gangs servering . Ferdigpakket, fersk lettsaltet torsk med skinn, uten bein. Legg torsken i det varme vannet og la det koke forsiktig opp. Skyll saltet av torsken og tørk den med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med salt og nykvernet sort pepper.


Hvor lenge den skal steke, avhenger helt av tykkelsen på fileten. Fem måter å tilberede torsk på. Pannestek i litt solsikkeolje på middels høy varme i 6-minutter. Når fisken begynner å bli hvit tvers igjennom, tilsett . Vet du egentlig hvordan du steker laks eller trekker torsk riktig? Det aller beste er røkt blåkveite, men torsk er mer enn godt nok det også.


Når vannet har kokt opp, skrur du ned plata på lav varme og legger i . Torsk og bacon er en god kombinasjon og med potetmos med vårløk, som irske. Lars Barmen koker syltetøy av blåbær og rips. Mens potetene koker , legger du hele bacon på et stekebrett med bakepapir.


Det er ikke alltid så lett å få tak i fin røkt torsk i butikken, men når de har det,. På grunn av fasteskikken var det nemlig ikkje lov å spise kjøtt før 1. Kokt brosme eller torsk spist i . Har aldri kokt fisk før, bare ovnsbakt og stekt. Ta det gjerne steg for steg og godt detaljert.


Altså: Er dere enig at kokt skal ha en relativt tydelig fast karakter, slik at den flaker. Jeg legger den i isvann først, jeg vet ikke hvor mye det hjelper, men det har . Se side for oppskrift på kokt torsk. Holdbarhet som gir opplysninger om hvor lenge det er trygt. La sausen koke på middels varme og smak til med muskatnøtt, salt og pepper.


Hvor mange ganger har du egentlig kokt fisk? Selv mannen min som ikke liker torsk syntes det smakte bra :o ) Men ikke for .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg