torsdag 24. november 2016

Telemark sentralsykehus skien

Da det for tiden fortsatt er mye influensa, ønsker kommuneoverlegen å gi litt informasjon om hvordan man bør forholde seg hvis man blir syk. Andre foreldre hevder at det må være noe feil med febermåleren i. De spør hvor mye feber barnet har og protesterer på at det kan defineres . De fleste barn kan helt fint ha feber uten at det er grunn til bekymring – eller til å gi febernedsettende. Barna er dessuten robuste og tåler mye. Hvordan kan jeg vite om katten min har feber ? Få tips og råd om sårstell, traumatiske skader og mye mer. Foreldre er årvåkne når barna får feber.


Feberen har ulike faser, ikke ha for mye over barnet når det har høy temperatur. Vet du hvor du skal kjøre med el-sparkesykkel? FEBERSYK : Britiske forskere har funnet at ibuprofen er mer effektiv enn.


Resultatet av forskning fra Bristol i Storbritannia, hvor 1barn i . Barn har feber når temperaturen er °C eller mer (målt i endetarmen). Tyfoidfeber skyldes bakterien Salmonella typhi. Det er en alvorlig systemisk infeksjon, ofte med høy feber og cerebrale symptomer.


Revmatisk feber rammer barn mye oftere enn voksne. Sykdommen er vanligst hvor medisinsk behandling ikke er lett tilgjengelig, og hvor folk lever trangt. Feberkramper er vanlig blant spedbarn og småbarn. De inntreffer hos opptil av 1barn under år.


Det er vanligvis korte og ufarlige krampeanfall som kan . Det er svært sjeldent, men feber kan også noen ganger være farlig og skade kroppen. Feber er kroppens måte å bekjempe infeksjoner på. Feberen gjør altså at hvite blodlegemer lettere kommer seg dit hvor de. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 38° C i endetarmen. Men hvor er det best å måle temperaturen?


Generelt er allmenntilstanden til barnet en viktigere indikator på hvor sykt . Barn får lettere feber enn voksne, og de får ofte høyere feber. Det er ingen sikker sammenheng mellom sykdomsgrad og hvor lett feberen senkes med medisin . FEBER HOS BARN: Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er. Dette er en mye viktigere informasjon for foreldre og leger, enn hvor.


Høy og langvarig feber kan være tegn på alvorlig sykdom og kreve behandling. Temperaturen i munnen svinger dessuten mye , og kan gi svært unøyaktige resultater. Legen forteller deg hva som brukes til barn og hvor mye de skal ha. FEBER : Har du kun litt feber , kan det være lurt å vente med.


Når et barn har feber , betyr det generelle inntrykket av barnet (allmenntilstanden) mer enn hvor høy feberen er. Barnets almenntilstand sier mer hvor sykt barnet . Som forelder vet du hvor viktig det er å ha pålitelig informasjon om feber. Finn nyttige kilder som kan hjelpe deg.


Hvilken temperatur er en feber ? Mangler: mye Kan øretemperaturmåling brukes i sykehus? Tidsskrift for Den norske. Vi anbefaler bruk av rektale målinger for å oppdage feber. I gruppen hvor det ble gjort trommehinnemålinger, hadde av 178 . Hvorfor får vi feber , og hva skal du gjøre om barnet ditt har feber ? Hvor mange dager i strekk er det greit å gi febernedsettende?


Feber kan være et symptom på en infeksjon, men det kan også. Her får du tips og råd om hva du skal gjøre når små barn har feber. Man kan ikke avgjøre om en hund har feber ved å kjenne på nesen dens, men man må ta. Hvor langt man skal føre det inn avhenger av hundens størrelse.


Det finnes en øvre grense - og derfor bør du ikke slå ned feberen. Og med en infuensa følger det gjerne med feber, men hvor mye feber er . Langvarig feber av ukjent opprinnelse kan defineres som en sykdom som varer lenger enn uke hvor det ved flere anledninger er målt .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg