fredag 30. juni 2017

Helsesekretær lønn

Medisterkaker, medisterpølse, juleskinke , øket laks og eggerøre. Finner ønsker sinn juleskinke litt over done og tørr slik at den. Pasta og skinke i en kremet hvit saus , blandet med erter.


For en skinke på kg trenger du. Kokte poteter og saus hører også til. Dryss over persille og server sausen ved siden av.

Juleskinke og potetsalat - Halve egg. Reinsdyrplomme, grønnsaker, saus og kokte poteter. Ribbe, Julepølse, medisterkake, saus ,. Aspiq med reker eller skinke med hemlåggå remulade. Velg mellom hempøsje, karbonader, stappe, potet og brun saus eller elghakk med tyttebær.


Lag hvit saus av smeltet smør, lettmelk og en jevning av melk og maizenamel. La det koke opp og tilsett terninger av skinke. Framgangsmåte: Bland alle ingrediensene (unntatt løk) og kok opp.

Dersom du syns sausen blir for søt, kan du piffe den opp med ein . Glasert juleskinke kommer fra naboen i øst, men er like god i Norge. Du kan kjøpe juleskinken rå eller ferdig kokt og servere den varm eller kald. Lise Finckenhagen gir deg oppskriften på en gammel klassiker, juleskinke med waldorfsalat. Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Kjøpte ei kokt juleskinke i butikken før jul.


Kokt juleskinke serveres kald. Lag en lys brun saus , tilsett lønnesirup og balanser sødmen med . Kraften som juleskinken ble trukket i kan brukes til å lage brun saus. Oppskriften på brun saus finner du her. Erstatt deler av kjøttbuljongen med sjyen fra . Og siden har vi hatt juleskinke til jul hvert år. En av mine store kokebokfavoritter er Nigella Lawson.


Jeg elsker måten hun skriver om maten på. Så levende, så engasjert! I Sverige serveres juleskinka tradisjonelt med kokte poteter, prinskorv, svenske köttbullar, rødkål, brunkål og brun saus. Dette er også nydelig julepålegg, og .

Med fare for å misforstå, så vil jeg si at den juleskinken familien min bruker så lar vi den være kald. Selvsagt tilsatt med varm brun saus. Vet ikke om det er kun vi . Med en fyldig potetsalat og brokkoli som grønt alibi, har du . Vi kokte en juleskinke til middag i dag og serverte med stekte, marinerte poteter, dampede grønnsaker og bearnaise saus.


Med varm saus og tilbehør går det helt fint. Utgangspunktet er ferdig juleskinke som får en svensk . Den gjør seg like godt til røkelaks, gravlaks, juleskinke , salt lammelår og sylte, og er fast innslag på julemenyen i det Gulbrandske hjem. Thorkildsen anbefaler reinsdyrsstek og sennepsgratinert juleskinke. Sil kraften og lag saus ved å jevne den med hvetemel utrørt i kaldt vann.


Sukret og saltet juleskinke uten ben.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg