fredag 16. februar 2018

Gravid soling

Pass på at den gravide kroppen din ikke blir altfor varm i solen. Overdrevet soling er ikke bra – enten du er gravid eller ikke. Vi vet at for mye sol kan være skadelig for huden. Mange kvinner merker at huden blir mer følsom . Overingeniør Gine Roll Skjærvø ved NTNU er bekymret for hvordan mye sol påvirker gravide. Illustrasjonsbildet er fra Solastranda i Rogaland.


Det finnes ingen dokumenterte bevis som tilsier at . Sol er både sunt og helsefarlig, ut fra hvordan du soler deg. Du som er gravid kan selvsagt sole deg, men du må ta noen ekstra forholdsregler. NO: På bloggen Tonedamli. Sogndals-artisten Tone Damli (27) om overdreven soling under svangerskapet.


Soling : Kan man sole seg når man er gravid ? I går svarte tone at man kan ligge i solen min før man smører seg for å få vitamin men er ikke dette skadelig? Det kan bli ubehagelig dersom det blir altfor varmt, og fosteret . Uavhengig av soling får de fleste mørkere farge på brystknoppen og omgivelsene, og en brun . Er du gravid eller føder i løpet av sommeren? Det er ingenting i veien for at man skal kunne nyte sol og varme selv om man er gravid , men man bør ta noen ekstra forhåndsregler. Direkte soling kan føre til at du rett og slett blir for varm.


I disse kalde vintermånedene er det fristende å ty til kunstig sol for å få. BRUN OG BLID GRAVID : Et alternativ til solarium under graviditeten. Hvordan bekrefter jeg i appen at jeg er gammel nok til å ta sol ? Ved å registrere deg, legge inn.


Kan jeg sole meg når jeg er gravid ? Er det ett fett om du bruker høy eller lav solfaktor? Kan du være i sola så lenge du vil bare du har nok solkrem? Dette og mer til får du svar på . Mangler: gravid Solarium er IKKE farlig for gravide. Da har jeg fått kommentarer som “Herregu det er farlig å ta sol når man er gravid , legen min sa det” osv.


Fikk også et par kommentarer her på . Svømming er en fin aktivitet for gravide , og du kan gjerne svømme helt frem til termin. Varme bad i badestamp eller boblebad er sannsynligvis . Litt sol på kroppen er sunt, men for mye kan gi langvarige helseskader. Bruk solkrem og beskytt barna med klær når sola er sterk. Når du er gravid skal du passe endnu mere på dig selv. Forside Club Matas Mamma - for kommende og nybagte mødre Artikler sol og gravid.


Vanligvis så kan gravide ta solarium. UV-strålene går kun cirka millimeter inn i huden. Gravide kvinner kan imidlertid få . Fosteret blir dermed ikke berørt. Det er vesentlige forskjeller på å sole seg i solarium og i naturlig sol.


UV- strålingen i solarier er mer intens enn strålingen fra sola i Norge. Kvinner som er gravide , bruker p-piller eller legemidler med østrogen bør. Det er en velkjent bivirkning at kraftig sol og legemidler med østrogener kan føre til . Men gravide og ammende skal ikke håndtere kroppsvæsker eller tekstiler fra den som får. Hvordan påvirker solen dig egentlig, hvis du er gravid ? Blir du lett solbrent ute eller tåler du mye sol ? En tåler som regel litt mer sol på kroppen enn i ansiktet.


I mange av tilfellene er hudreaksjoner ved soling en sjelden bivirkning. Dersom du starter opp med et nytt legemiddel og er usikker på hvordan huden din vil . En spraytan kan gjøres enten manuelt. Har lest fra tidligere svar at dere fraråder reise til utlandet når man er gravid.


Vi har vurdert tur til Tenerife rundt uke i svangerskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg