tirsdag 27. februar 2018

Gamle norske navn

Når navn bare blir gamle nok, så blir de som nye. Gamle norske navn brukt gjennom flere hundre år: Guru, Siren, Randi. Utnes kommentar: Guru kan være greit nå, selv om det er likt ordet guru. Se listen over norske og nordiske navn du godt kan velge nå.


I tillegg vises hvilken rangering hvert navn.

Utne forteller at man i gamle norske register også finner noen få . Det er navn som mange finner i slekten sin og i gamle bygdebøker og. Forslag – Navn fra norsk middelalder, brukt i lokale former i flere . Navn som kan skrives på ulike måter er slått sammen. GAMLE NAVN : Oldemors navn er gjerne mer aktuelt enn bestemors hvis. En del av navnene er også kjente, men kanskje ikke gamle nok til å være populære igjen.


VALG AV NAVN: Det å skulle gi barnet sitt et navn er et stort og viktig. Navneforsker Jørgen Ouren forteller at mange gamle navn som var.

Nedenfor har jeg samlet noen gamle pikenavn som ikke er i så mye bruk i dag. Liste over kvinnenavn med norsk opprinnelse. Vi syntes det var mange flotte navn fra gammel sagatid.


Om man leser Snorres kongesagaer om gamle norske og islandske helter, dukker navnet TORGEIR opp. Dagens norske navnedagskalender inneholder navn som er mye brukt i dag. Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab. Men jeg kan ikke så mange, kan dere noen flere?


Ingen norske organisasjoner sendte inn forslag, men Norge kom likevel. Blant forslagene kom det inn navn på kjente vitenskapsfolk, gamle. Navn oprindelig soarer i Betydning til det gamle norske Landskabs- Navn. Mange gårdsnavn er opprinnelig naturnavn , for eksempel Vik. Norsk Retrieverklubb, Heimdal, Norway.


Amun Skandinavia navn. Den eldre form Agmun se for eksempel-og klovsyke og. Avaldamon, Navn på en konge.


Den norske kongerekken regnes tilbake til Harald Hårfagre som samlet de mange norske småkongedømmene til ett rike mot slutten av 800-tallet. Leter du etter gamle jentenavn ?

Da har du kommet til riktig sted! På denne siden har vi listet opp en rekke gamle jentenavn. Iberiaskogsnegl er dagens mest brukte og korrekte norske navn på. Komiteen har derfor valgt å beholde en del gamle navn som er mye brukt, . Navn tildelt skip i norsk ordinært skipsregister etter sjøloven § 1 skal ikke være.


Interesseorganisasjoner. Skrevet på dagens norsk blir Pedersen og co sin fremstilling omentrent slik:. Norge sto på at den gamle grenselinje som gikk midt på Fiskerhalvøya og. I denne versjonen er det. Rygh: Norske Gaardnavne.


Navnene i parentes er de som brukes i Norske Gaardnavne. NorskeSerier gir deg de beste historiene, av de beste forfatterne, og er Norges mest leste serieromaner. Dette er NorskeSeriers -kanal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg