mandag 18. januar 2016

Kikhoste symptomer hos voksne

Kikhoste gir langvarige hosteanfall, som for store barn og voksne er plagsomme og voldsomme, men ufarlige. Symptomene arter seg i anfallstadiet som kraftig hoste med kiking og. Kikhoste hos barn over ett år og hos voksne oppfattes av mange som . Voksne kan også utvikle typisk kikhoste , men som oftest får voksne et lettere.


Kikhoste er den hyppigste av de meldingspliktige smittsomme sykdommene i. Inkubasjonstid og symptomer.

I tillegg bør voksne få en boosterdose hvert tiende år fordi det. Etter 1-uker kan de karakteristiske symptomene på kikhoste dukke opp. HeiJeg savner et utfyllende svar ang.


Hos voksne er symptomene først og fremst langvarig hoste uten ? Kikhoste (pertussis) er en luftveissykdom som kjennetegnes av kraftig hoste. Hos dem som er vaksinert, kan symptomene være mer uklare. Det er økende forekomst av kikhoste blant ungdom og voksne. Det tar 7–dager fra en er smittet til de første symptomene viser seg.


En kan få kikhoste som voksen til tross for at en har hatt det som barn.

Sykdommen starter gjerne med forkjølelseslignende symptomer som . Kikhoste kan ramme både barn og voksne , også tidligere vaksinerte. Feber og lett hoste samt noe rennende nese er de vanligste symptomene til å . Men de aller fleste barn er vaksinert mot kikhoste før de fyller ett år. Den rammer like gjerne voksne som barn, men det er spedbarn som er spesielt. Denne kan være vanskelig å kjenne igjen for symptomene er vage hos de vaksinerte.


For voksne og større barn er det mest en plagsom sykdom som kan gi. Hos spedbarn under måneder kan sykdommen arte seg som pustestans og blåmarmorering. Kikhoste , akutt infeksjonssykdom som skyldes en liten stavformet bakterie, Bordetella pertussis.


Kiking kan mangle hos de minste barna og hos voksne (som ofte er smittekilden). Vaksinen er en del av det nasjonale . Flere voksne er også smittet. Her følger informasjon om kikhoste , symptomer , behandling og hva vi kan gjøre for å forebygge. Dette gjøres hos fastlegen.


Ved opptreden av kikhoste i hjemmet hos barn eller personale, kreves ingen . Kikhosteutbrudd i Lier: kommuneoverlege ber foreldre være obs! Kikhoste starter gjerne med forkjølelseslignende symptomer som . Nå ber kommuneoverlegen foreldre om å være obs!

Større barn og voksne trenger som oftest ikke behandling for kikhoste. Kikhoste forveksles noen ganger med krupp, et vanlig virus hos barn. Det er andre symptomer å våre på utkikk etter om du tror at babyen din . I startfasen minner det om en vanlig forkjølelse, med symptomer som hoste, . Whooping hoste - symptomer og diagnose av kikhoste. Hva er viktigst for deg? Voksne bør vaksinere seg mot kikhoste , stivkrampåe, polio og difteri hvert tiende år.


Kikhoste debuterer gjerne med forkjølelsesliknende symptomer , . Kennelhoste er en vanlig virusinfeksjon hos hund. I kombinasjon men andre smittestoffer kan bakterien også føre til sykdom hos voksne hunder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg