fredag 29. januar 2016

Lite brukte guttenavn

Vil du at barnet ditt skal være den eneste i Norge med akkurat det navnet – eller i hvert fall nesten? Her er et utvalg av guttenavn som er brukt. Det vil si – navnene brukt av tre eller færre offentliggjøres ikke. Så dette er navn som bare fire til ti barn fikk i fjor. Sjansene for at samtlige på . Dette var de minst brukte navnene i fjor.


Kanskje ønsker du et lite brukt navn med internasjonal klang? Utvalget er stort for dem som ønsker å gi barnet sitt et originalt navn. På samme måte er det med guttenavn som for eksempel Øystein,. Listene over lite brukte navn gjenspeiler også at Norge er en nasjon med . Jensenette, Bønne, Nub og Fordel. SJELDNE NAVN : Jøren (f.v.), Livø, Kjølv og Turil deler navn med kun ni andre.


EKSOTISK NAVN : Henter du inspirasjon fra utlandet, finner du navn. Ofte ble disse navnene bare brukt i deler av landet. Den viser hvilke navn som ble mest brukt i Norge i året som gikk.


Emma var i mange år et svært lite brukt jentenavn i Norge før det kom med . Anne er forholdsvis lite brukt for tida og synker. Popularitet: Under personer i Norge har guttenavnet Ensio som første eller eneste fornavn. Filip var mest brukte guttenavn. Det er dermed et lite brukt guttenavn.


Et nytt navn vokser fram, har sin storhetsti før populariteten langsomt. Kilde: Statistisk sentralbyrå . Borghild er også lite brukt i dag, men var svært populært på slutten av . Under krigen og etterkrigstiden var Emma lite brukt , men siden . Tale og Thale er nokså vanlige navn i Norge men er lite brukt i andre land. Tabellen nedenfor gir en detaljert oversikt over populariteten til kvinnenavnet Tale og . Det finnes også en rekke mer uvanlige, og lite brukte navn å velge mellom.


Lukas har vært et godt kjent navn , men det har likevel blitt svært lite brukt. Tall fra folketellingen viser at det var personer som het Lucas i . SKIEN: Ønsker du at barnet ditt skal få et navn som nesten ingen andre. Kanskje kan du finne en ny favoritt blant disse lite brukte navnene?


Tron sammen med kjente navn som Gjermun Øyvin Gerd og Lene er blant de minst brukte navnene i fjor blant nyfødte. Snåsamannen, Joralf Gjersta har et typisk trøndersk navn. Også andre landsdeler og områder har navn som er lite brukt andre steder.


Har du vurdert å gi barnet ditt et sjeldent navn ? Mange foreldre vet forbausende lite om hvilke navn som er vanlige eller. Margit Harsson til Klikk. Da var det jo litt dumt at vi enda ikke har navn til den lille. Denne siden inneholder cookies, disse brukes primært til trafikkmåling, analyse og optimalisering av siden innhold og tilpasset markedsføring på andre sider.


I Møre og Romsdal fikk nye verdensborgere navnet Emil, og ble det mest populære guttenavnet i fjor. Sofie topper lista i fylket vårt såvel som . Men lar vi oss påvirke av hvilke navn de kongelige velger? Diana har lyder som passer med moten, men det har vært lite brukt de siste årene . Også et sjeldent navn , lite brukt i Norge.


Men viktigst av alt, et nøytralt navn som kan forkortes til et klengenavn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg