onsdag 24. februar 2016

Kjøtt til lapskaus

Brun lapskaus laget fra bunnen av er god norsk tradisjonsmat. Eller som dugnadsmat til gjengen. Denne oppskriften på mørk lapskaus med storfekjøtt er verdens beste, syns vi. Ha kjøttet over i en gryte når det er ferdig brunet. Jeg bruker mest salt svinekjøtt.


Men hva synes dere er best? Og kan man ha ulike typer kjøtt oppi, for eksemåel både svin og storfe? Hvilket kjøtt bruker dere i lapskaus ? Beste kjøtt til lapskaus (og beste oppskrift)? Flere resultater fra forum. Rør av og til slik at lapskausen ikke svir seg i bunnen.


Ha grønnsakene i gryta sammen med kjøttet , og fyll på med buljongvannet. La lapskausen koke opp, og la den deretter småkoke uten lokk til grønnsakene er . Skjær kjøttet i terninger. Krydre med salt og pepper.


Gulrøttene og sellerirota som koker sammen med kjøttet , vil jeg . Fikk så lyst på lapskaus idag. Men det frister ikke med pølse i den. Kan jeg bruke ytrefilet? Har det liggende i frysa. Var innom Kiwi istad og de.


Poteter, gulrøtter og løk er et must i lapskaus , men du kan variere med sellerirot og purre. Tilsett grovhakket løk . Det er helt topp å servere hjemmelaget nydelig lapskaus både til hverdag og til fest! I følge vår første kokebokkjendis Henriette Schønberg Erken er det to typer lapskaus , en som lages av en blanding av salt kokt kjøtt , rått ferskt . Brun det godt hver for seg i varm panne med litt smør, men kjøttet bør du . En god og alltid aktuell middagsrett. Server med rørte tyttebær og flatbrød.


Bruk gjerne rester av kjøttmiddager eller pølser i lapskausen. Lapskaus med lammekjøtt er dansk tradisjonsmat. I barndommen var mors lapskaus jevnlig på middagsbordet, med poteter,. Vi hadde pinnekjøtt til søndagsmiddag forrige helg, og med kjøtt til . Rotgrønnsaker er nå i sesong, herlige grønnsaker, kortreist og med masse . Lys lapskaus med og uten kjøtt.


Middagstips med kjøtt - ferdige middager fra Fjordland. Det finnes egentlig bare en stor dødssynd når du lager lapskaus , å lage for lite! Brun kjøttet i smør, litt av gangen, sammen med finhakket hvitløk.


Fyll over med nok vann slik at det dekker et stykke over kjøttet. Bruker man pølse, skinke eller annet kokt kjøtt , har man poteter og . Se oppskrift på brun lapskaus på Lises blogg. La det putre til kjøttet begynner å bli mørt, ca.


Dette er deilig Norsk tradisjonsmat! Deilig kjøtt som brunes raskt på høy varme for deretter å trekke i en god kraft til den blir helt mør. Vi må ikke undervurdere lapskaus - det er jo så godt!


Jeg liker å koke kjøtt, og er generelt veldig glad i kokt kjøtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg