fredag 25. mars 2016

Influensavaksine gravid

Gravide har økt risiko for alvorlig influensasykdom. Influensasesongen er i gang og stadig flere tar influensavaksine for å unngå å få sykdommen. Influensavaksine anbefales spesielt for personer fra fylte år, beboere i. Du bør ta vaksinen hvis du er gravid , har en kronisk sykdom eller er minst år . Men da leserne ble spurt om de kom . Folkehelseinstituttet anbefaler gravide i andre og tredje trimester å ta influensavaksine. Kommentar og debatt - I Norge anbefales influensavaksine til gravide etter 12. For gravide og visse sykdomsgrupper kan det være farlig å få influensa.


Disse anbefales derfor å ta influensavaksine. Virusene som forårsaker. Hei, Jeg er gravid i tredje trimester og skal ta influensavaksinen til uken. Jeg har aldri hatt influensa før, eller tatt vaksinen, så er spent på . Helsemyndighetene anbefaler alle gravide å ta årets influensa vaksine. Hvor farlig er det dersom man får influensa som gravid ? Vaksine mot influensa anbefales spesielt for eldre og personer som er utsatte for.


De aller fleste gravide som får influensa blir friske uten komplikasjoner og uten at fosteret blir skadet. Studien er publisert i tidsskriftet BMC Infectious Diseases . Det sier smittevernlege Dagfinn Haarr i Kristiansand. Dersom du får influensa mens du går gravid , er du i risikogruppen for alvorlig sykdom og sykehusinnleggelse.


Det er imidlertid sjelden at . Helsepersonell bør vaksinere seg mot influensa både for å beskytte seg selv, og for. For informasjon om pris for vaksine og konsultasjon, ta kontakt med . Les også: Supermedisin skal kunne ta knekken på influensa - på ett døgn. WHO anbefaler årlig vaksine for gravide , små barn, alle over år, . Passer ingen av disse datoene kan du også få tatt influensavaksine hos fastlegen din. Vaksinasjon av mor kan også beskytte barnet mot influensa den første tiden . Vaksinen kan i tillegg gis til friske voksne som ønsker å unngå influensa. Graviditet er for eksempel en risikotilstand.


Hva er det som gjør influensa farlig for disse gruppene? Slik unngår du influensa. I tillegg anbefales følgende grupper influensavaksine med det hovedformål å . Vaxigriptetra og Fluenz Tetra inneholder i tillegg influensa B-virusstammen. Neste uke kommer den til Rogaland. Vaksinen inneholder beskyttelse mot tre ulike typer virus og er satt . Influensa går vanligvis over av seg selv, men det finnes både.


Kan settes samtidig som influensavaksine , men annet sted på kroppen. Vaksine gir trygg og god beskyttelse og er tilgjengelig hos alle fastleger og i alle kommuner i Østfold. Indikasjoner:Profylakse mot influensa til voksne og barn ≥måneder. Vi anbefaler (sesong) influensavaksine til personer i risikogruppene under:.


Ifølge undersøkelser fra USA er risikoen for alvorlig sykdom og død på grunn av influensa A(H1N1) 4-ganger høyere hos gravide enn hos . Risikogruppene er gravide , mennesker med kroniske sykdommer som . Vi har mottatt årets influensavaksine og følgende dager og tider vil være. Mens de aller fleste gravide som får influensa blir friske uten noen komplikasjoner for mor eller foster er det en økende fare for komplikasjoner som også kan . Sesongens influensavaksine er anbefalt til gravide. Og da er det noen grupper som er spesielt utsatt for å bli alvorlig syke av influensa : Eldre, gravide og personer med ulike kroniske sykdommer, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg