mandag 21. mars 2016

Klassiske guttenavn

Disse navnene kan du ha i 1år. Noen navn går aldri av moten. NAVN FOR FLERE GENERASJONER: Det er ikke ofte . Vi snakker om klassiske , norske navn , som Ola, Erik, Lars, Anna og Marie - navn som til forskjell fra motenavn som for eksempel Emma, Sofie . Når navn bare blir gamle nok, så blir de som nye. En forumbruker spurte etter bestefars- og oldefarsnavn, og fikk mange svar. Mange navn går i hundreårssykluser og blir populære igjen når de bare blir gamle nok.


Men jeg tviler på at foreldre i dag kommer til å gjøre . På navnetoppen hos mange amerikanske foreldre troner Aiden og Sophia; populære navn som også tidligere har toppet listen. Denne listen over norske mannsnavn inneholder fornavn som ble brukt av minst 2menn bosatt i Norge i 2018. I tillegg vises hvilken rangering hvert navn. Greske og latinske ( klassiske ) navn.


Vestlys bøker og barnetimer, . Aurora er jo også fra Anne Kath. På samme måte er det få som velger datidens trendnavn, Anne og Jan, i dag. Velg klassisk Ønsker du å gi barnet ditt et klassisk , kulturelt navn , . Navn som kan skrives på ulike måter er slått sammen. For eksempel Kristian for Kristian/Christian . I mine ører er klassiske navn snarere Per, Ole, Ola, Bjørn, Helge, Bjørg, Kari, Hege, Anne og Berit enn Marius og Synniva. Trodde du at navn som Trygve, Fritjof og Bergliot var på vei til å dø ut?


Klassiske greske og latinske navn. Listen av guttenavn preges nå markert av eldre, bibelrelaterte navn. Både Sofie og Jakob har en klassisk popularitetsutvikling for navn , sier .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg