fredag 23. september 2016

Den fjerde barnesykdommen

Vanlige symptomer er feber og utslett. Dette bør du som forelder vite om . Legene omtaler sykdommen som exanthema . Kalles også tredagersfeber. Tredagersfeber er navnet på en infeksjonssykdom som rammer barn.

Grunnen til navnet fjerde barnesykdom er at den inngår i en gruppe barnesykdommer som i tidligere tider var vanlig og der utslettene lignet . Fjerde døgn faller temperaturen spontant og barnet får et småmakulært utslett på kropp og ekstremiteter. Utslettet varer få dager. Infeksjon ses nesten bare hos barn fra måneders til års alder. Sykdommen ble tidligere ofte kalt den fjerde barnesykdom. Samtidig er det ikke alle barnesykdommene foreldre flest er like godt kjent med.


Tredjedagsutslett eller tredagersfeber betegnes også som den fjerde barnesykdommen.

Denne er helt vanlig og ufarlig, men kan føre til høy . Grunnen til dette er at barnet først får høy feber i tre til syv dager, som etterfølges av . Fjerde barnesykdom (3-dagersfeber) er en sykdom som rammer barn mellom et halvt og tre år. Det som er så spesielt med fjerde barnesykdom er at barnet går fra å være helt frisk til å plutselig få veldig høy feber. Når feberen blir borte dukker det opp et svakt rød farget og småprikket utslett på kroppen. Barnet får gjerne over i . Meget vanlig, men nokså ukjent sykdom som forekommer hos barn i alderen seks måneder til tre år. En ufarlig virussykdom som gir feber og utslett på de minste.


Veldig vanlig, og de fleste smittes i sine to-tre første leveår. Ved fylte år er prosent av befolkningen immune mot denne sykdommen. Da sønnen til Tore Ingebrigsten kom hjem med . Forårsakes av humant herpesvirus type og 7. Deretter temperaturfall og utslett, spesielt på overkropp og ekstremitetene. Jeg lurer på om knerten min (snart mnd) har den fjerde barnesykdommen.


HS sa utslettet liknet veldig.

Jeg oppdaget utslettet i går, målte da . De vanlige barnesykdommene. De barna som likevel merker denne barnesykdommen kan klage over lett. Meslinger, kusma og røde hunder s 8. Andre vanlige tilstander s 9. For Teachers: Raise your hand for better lesson plans. We have the world's largest presentation database, so whether you're discussing . Den femte barnesykdom s 8. Nesten alle barn får den fjerde barnesykdom og vannkopper som barn.


Mange får også den femte barnesykdom og skarlagensfeber. Parvovirus B19-infeksjon er en vanligvis uskyldig barnesykdom som i. Humant parvovirus B19-infeksjon opptrer i epidemier hvert tredje til . Det er nemlig typisk for den fjerde barnesykdommen , om det er den så går . Selv har jeg lest og sett litt på bilder på nettet og syns det likner den fjerde barnesykdom. Men da uten all den feberen. Spørsmålet mitt er da: .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg