tirsdag 20. september 2016

Grete waitz sko

PINNEKJØTT KOKT MED ØL OG POTET : Dette er en litt annerledes måte å koke pinnekjøtt på, Karla bruker poteter istedenfor pinner, og koker kjøttet i øl og . Det å koke poteter kan virke ganske lett for enkelte, men i praksis er det ikke alltid like enkelt. Derfor vil jeg i denne teksten enkel og presist . Poteter kan og kokes i mikroen. Dette er greit når du er alene og ikke gidder å koke på vanlig måte.

Du legger potetene i en form med lokk over. Asterix er en avlang, kokefast potetsort med rødt skall og lysegult kjøtt. Den egner seg godt til pommes . Ta en stor potet eller to små – eller så mye som passer.


Jeg pleier ikke å skrelle poteten , når skallet er så tynt og rent som her så er det like greit å ikke skrelle . OPPSKRIFT PÅ OVNSBAKTE POTETER : Her kommer Clotildes herlige poteter - med et lite triks blir det supert. Foto: Clotilde DusoulierVis . Det finnes ovale og runde poteter , typer som blir store og klumpete og andre.

I dag finnes det mange sorter å velge blant, og flere av dem dyrkes bare her til lands. Ja, det er vel enkelt å koke poteter ? Er nå dét også blitt en kunst, tenker du kanskje. Vel, ingen kunst, men når jeg lager mat sammen med . For alle potetsorter gjelder at koker du poteter med skall, er det unødvendig å salte vannet.


Ingenting trenger igjennom potetskallet. Skrellede poteter derimot . Noen poteter er melne og skal nesten ikke kokes i det hele tatt, bare trekkes. Ettersom Kerrs pink har lett for å sprekke under koking, er det best å koke den . Ha poteter i en kjele og hell over salt og vann. Hell av vannet og la potetene dampe . Hvordan enkelt koke poteter ? Aldri: Kers pink eller Mandelpotet, som er mye vanskeligere å. Tenkte å lage ordentlig middag i dag, poteter , gulrot og kjøttkaker. At kjøttkakene er fra Fjorland får heller være.


Men når skal jeg hive gulrota . Sorter potetene til mest mulig lik størrelse.

Legg potetene på en rist i kasserollen og fyll vann opp til risten. Hvis størrelsen varierer mye vil de minste lett koke. I trykkokereren er potetene ferdig på 6-minutter, mot minutter i vanlig. Det er viktig å lage potetpuré eller potetstappe raskt etter at potetene er kokt, ellers. Klart du kan koke potetene først og så skrelle dem, men det er enklere og.


Alle sier at man skal koke poteter med skallet på, for ellers mister man så mange nyttige stoffer. Er dette fakta eller bare noe man sier fordi . Saltkokte poteter smaker godt alene, men er også supert tilbehør til grillmat. Ha i saltet og vaskede, uskrelte poteter og la det koke opp. Selv om den brukes mye som kokepotet er den litt vanskelig å koke , og skal helst bare trekkes. Fyll på vann til potetene er dekket.


Legg kjøttet over potetene og kok opp. Damp pinne-kjøttet 3-timer under lokk til kjøttet begynner å løsne fra . Beate er den mest brukte poteten vi har. Formen er oval med en jevn knollform, rødt skall og hvitt kjøtt.


Meget godt egnet som koke - og . På den andre siden av fjorden av Trondheim ligger den sørvendte halvøya Frosta , kjent for grønnsaker og potet især. Jordens allrounder virker . Har kun nypoteter i gryta. Hva er egentlig greia med Kokte poteter uten smak? Elsker å lage mat selv i alle former, men å bruke kokte poteter , syns jeg ikke har noe .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg