tirsdag 27. september 2016

Norrøn navn

I denne kategorien er kun navn med norrøn opprinnelse inkludert, det vil si navn med opprinnelse i perioden ca. Kvinnenavn, Land hvor navnet er mye brukt. Liste over personer i norrøn mytologi inneholder navn på personifiserte figurer som omtales i den norrøne mytologien.


Persongalleriet i åsatroen består av ulike. Da norsk talemål begynte å endre seg etter middelalderen, .

Vi kjenner alle til historiene om Odin, den aller mektigste blant de gamle, norrøne gudene. Likevel er det ikke sikkert det er ham de har hatt i . Andre korte, norrøne guttenavn: Dag. Navn i samme stil er: Hauk.


Nordiske navn Mange navn vi i dag kjenner som vanlige navn var i bruk allerede i norrøn tid. Jostein, Oddbjørn, Sigbjørn. Ragnhild norske dronninger.


Ragnvald (Møre)jarl (800-tallet) norsk høvding.

Norrøn mytologi og bibelske navn. På navnetoppen for gutter ligger William øverst. Det har vi fått fra England. Navnet er i Norge blitt skrevet Vilhelm, og i norrøn tid Vilhjálmr.


Fire av ukedagene på engelsk – tirsdag, onsdag, torsdag og fredag – har navn etter fire av de fem æsene, de viktigste gudene i norrøn mytologi . Dette er navneboka for deg som ønsker å gi barnet ditt et meningsfullt navn fra den norrøne navnetradisjonen. Gullik er et gammelt norsk og nordisk navn og kommer opphavlig av det gammelnorske-, -svenske ( norrøne ) navnet Gudleik. Der ber noen foreldrene om finne et nytt navn til gutten. I brevet skriver den anonyme at Loke har samme rolle i norrøn mytologo som . Opprinnelig betydde vin naturlig eng, gressbeite, og vin- navnene.


Ordet vin var utdødd allerede i klassisk norrøn ti men det tilsvarer det . Ord skrevet i kursiv er norrøn stavemåte. Agnar eller Agne er navnet på Regnar Lodbrogs sønn, som faller i kamp. Brødrene ga dem også navn og klær. Ask fordi han var skapt av et asketre, og Embla fordi hun var skapt av en alm.


Slik ble de første menneskene skapt. Er det noen som vet hva de ble kalt?

Högni og Þófnir er navn som har dukket opp , men er det riktig? Noen som har peil på norrøn mytologi som . Det finnes fire hovedtyper av norrøne stedsnavn i England. Dette er som regel navn på steder hvor vikingene først slo seg ned. Landskapsnavn i Danelagen forteller også om en sterk norrøn påvirkning.


Navnet på elvene er som oftest ikke av norrøn opprinnelse, men er gamle . Leter du etter etter et norrønt navn til en gutt? På denne siden finner du en alfabetisk liste over de vanligste navnene. Hvorfor navnet Torkel?


Samt er det mange som ler når de får vite hva han heter. SAL 2(NRK.no) Våpnene Anders Behring Breivik brukte på Utøya var oppkalt etter våpnene til den norrøne guden Tor, hammeren . VINNEREN: - De norrøne navnene Tor, Odin og Balder er de mest populære oksenavnene, men det er også vanlig å kalle opp okser etter store .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg