onsdag 20. september 2017

Brennkopper voksen

Brennkopper (impetigo) er overflatiske hudinfeksjoner som vanligvis er. Lite smittsomt blant voksne , moderat smittsomt blant barn og svært . Til større barn og voksne kan man evt. Alle kan få brennkopper , også voksne , men det rammer mest barn.


Også større barn og voksne kan få sykdommen og man kan få. Det gir lite plager, men brennkopper smitter lett, og barn må holdes hjemme fra. Stafylokokker er den vanligste årsaken, men streptokokker kan også forekomme. Unger har mer kontakt seg imellom enn voksne , forklarer hun. I august og september er det ekstra mange som får brennkopper.


Barn har gjerne mer fysisk kontakt enn voksne , og smitter derfor hverandre . Barn rammes hyppigere av brennkopper enn voksne. Brennkoppene kan oppstå i blant annet små sår, rifter eller insektstikk, også områder med eksem er utsatt. Da sønnen til Tore Ingebrigsten kom hjem med vannkopper ringte han til sin mor, for å høre om det var fare for at han kunne bli smittet. Når du først har fått brennkopper i hus, kan de være vanskelige å bli kvitt. Voksne blir gjerne hardere rammet enn barn.


Det rammer i hovedsak barn opp til ti år, men også voksne kan bli syke. Mens brennkopper er bakterier, kommer hånd-, fot- og munnsyke fra . Er det mulig å få brennkopper flere ganger. Klorhexidin kan brukes til større og voksne.


Dosering til voksne og barn kg: 5mg x 3. Fordi det spesielt er barn som får disse infeksjonene, . Generelle råd: Omhyggelig håndhygiene for voksne og barn. God håndhygiene er alltid viktig, men spesielt viktig når det er utbrudd av brennkopper. Mulig jeg tar helt feil her, men har hatt brennkopper i voksen alder og da fikk jeg kun utslett (store blemmer) Dette fikk jeg antibiotika for.


Barn gjennomgår langt flere luftveisinfeksjoner enn voksne. Symptomer på brennkopper. For tre uker siden fikk jeg brennkopper under den ene armen.


Jeg dro til legen og fikk en antibiotikakur som jeg brukte. Nå er det en uke siden brennkoppene. Hatt dette ganger i voksen alder. Første gangen gikk jeg til lege og fikk resept på en kortisonkrem, de andre gangene lot jeg det bare stå til og . Den smittsomme bakterien (gule stafylokokker) kan gi mange ulike typer infeksjon i hu som f. Sårkremen kan brukes både til barn og voksne , alene eller under plaster og. Sykmelding vil ofte være . Men alt for ofte tar de voksne leken for gitt og lar barna klare seg selv.


Vi vet videre at hjernehinnebetennelse kan forekomme hos voksne som får meslinger. Hva med vannkopper og brennkopper , Holstad? Det er meldt om tilfeller av både vannkopper og brennkopper i barnehagen.


Særlig smittsomme er brennkopper. De fleste barn tåler bra å få vannkopper, men som voksen kan du bli. Barn med vannkopper gir ikke helvetesild hos voksne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg