tirsdag 26. september 2017

Feber og oppkast

Høy feber og oppkast hos barn kan tyde på flere ting. Ved feber og oppkast må foreldre først og fremst forsøke å få barnet til å drikke. Det hele starter gjerne med høy feber og frysninger.


Deretter kommer kvalme og oppkast og etterhvert også løs mage eller diare. Som regel varer en slik sykdom .

FEBER HOS BARN: Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er. Hvis det har diare og oppkast kommer feberen fra en infeksjon i . Ofte begynner omgangssyke med kvalme, som følges av oppkast og diaré. Typisk for akutt mage-og tarminfeksjon er oppkast , diare, magesmerter og feber. Nøyaktig hvilken bakterie, virus eller parasitt som er årsaken til . Feber vil si at kroppstemperaturen, har steget til over 3ºC.


Kvalme og oppkast kan skyldes mange sykdommer, men også alvorlige . Feber foreligger når rektaltemperaturen er over 3°C.

Feber er kroppstemperatur på 30º C eller mer målt i endetarmen. Akutt magesyke er plutselig løs og hyppig avføring enten alene eller sammen med kvalme, oppkast , mavesmerter og feber hos et ellers friskt barn. Barn har feber når temperaturen er over 38° (målt i endetarmen).


I tillegg kan antibiotika gi ekstra plager for det syke barnet, for eksempel diaré og oppkast. Vanlige symptomer på omgangssyke er diaré, oppkast, magesmerter og feber. Oppkast pleier å gi seg to dager inn i sykdomsforløpet, mens diaré kan vedvare i. Oppkast og diaré (omgangssyke) er vanlig i småbarnsalderen. Sykdommen begynner gjerne med slapphet, feber og oppkast.


Den vanligste årsaken til oppkast hos barn er mageinfeksjoner. I slike tilfeller er oppkastet ledsaget av diare og feber. Mageinfeksjonen skyldes som regel virus, . Der stod det at barn med feber ofte får ketose og dette resulterer i kvalme og oppkast.


Sirkelen blir vond ved at det kvalme barnet ikke spiser ell. Hvis du har feber eller andre infeksjoner som gjør at kroppen mister væske, som oppkast og diaré, bør du få i deg mer væske enn normalt, . Kreftsymptomene foreldre bør være obs på. BARNEKREFT: Tilbakevennende infeksjoner, feber , oppkast eller slapphet kan være tegn på at du . Et lite barn som har feber , gråter og er utilpass, trenger mye trøst og omsorg.

Ved infeksjon får barnet magesmerte, feber , kvalme og oppkast. Magesmerter med akutt diaré, feber og dehydrering hos barn og unge er. Ved akutte sykdommer, som for eksempel feber , forkjølelse etc.


Særlig problematisk kan det være ved diaré og oppkast , da det er stor fare . Disse gir symptomer som feber , oppkast og diaré, og Noroviruset er den. Sesonginfluensa gir vanligvis feber og smerter i hele kroppen, . Dengue kalles break bone fever pga de sterke . Fem til ti dager etter at barnet er smittet får det høy feber i to-tre dager. Etter hvert oppstår ofte oppkast og uvelhet, magesmerter. Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme til det er.


Smitterisikoen er størst mens barnet har symptomer med oppkast og diaré, . Hvis feberen herjer i kroppen orker de fleste ikke å gå på jobben uansett,. Diaré og oppkast er ikke sykdommer i seg selv, men kan være symptomer på blant. Barnet hadde influensalignende symptomer med feber og oppkast , og ble funnet død tidlig på morgenen. Familien har fått opplyst at barnet døde av hjertesvikt . Har sterke magesmerter . Vannkopper (varicella) er en svært smittsom barnesykdom med feber og utslett i form av væskefylte.


Ved kraftig hodepine, nakkestivhet, kvalme og oppkast. Fortsetter med feber og frysninger, hodepine , kvalme og oppkast. Nakkestivhet, ryggstivhet og nedsatt .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg