tirsdag 26. september 2017

Gutte og jentenavn

Noen navn kan gis til både gutter og jenter, og kalles gjerne unisex- navn. I Sverige og USA blir det stadig flere slike navn , og kanskje er bølgen på vei hit også? Alt du trenger å vite om navn. Hvordan finne riktig navn til barnet, navnestatistikk, navnetips, navnelister og andre.


Claude kan brukes til både gutter og jenter. NAVN I BØLGER: – Det går om lag 1år mellom popularitetstoppene, noe fjorårets mest.

Hvilke er dine favoritt gutte- og jentenavn ? Visste du at det er lov å døpe jenter for Kim eller Robin eller Inge? Eller at gutter kan hete Eli, Andrea eller Iben? Gi din stemme lenger ned i. Vi har valgt ut 4unisex- navn som brukes i Norge. Kan ikke si noe annet enn det, men hun nederste prøver for hardt. Har du en liten en på vei, men null peiling på hva babyen skal hete?


I et rundskriv til navneloven står det at guttenavn til jenter, eller jentenavn til gutter , som hovedregel ikke skal godtas. I rundskrivet står det likevel at det kan .

Mange ønsker unike navn til barna sine, men ender likevel opp med å følge navntrendene. Alfabetisk liste over gutte- og jentenavn i Norge. Hvis hun skulle gi den et typisk gutte - eller jentenavn , som Per eller Pål eller Liv, måtte hun nesten finne ut om det var en gutt eller . Andre populære endinger for gutter er -ander som i Evander, . POPULÆRE NAVN : Både Henrik, Jakob og Filip er på listen over fjorårets. Emma er ifølge SSB årtusenets mest brukte jentenavn og har vært . Amandeep er et navn som opprinnelig stammer fra India.


Mange navn passer like godt på jente som på gutt. KJØNNSNØYTRALT NAVN : Det finnes navn som kan brukes enten babyen i magen er en gutt eller en jente. Vi bruker alminnelige norske . Navn , Endring år, Nr.


Norske foreldre velger ofte populære engelske jentenavn og engelske guttenavn til sine babyer. Finn de mest mest brukte navnene her! En svensk studie har vist at barnets navn profilerer mor og far. Fortsatt dominerer jentenavn som slutter på -a og de bibelske guttenavnene. Kristian nekter å gi seg og er igjen inne blant de ti mest populære . Noen fornavn har opphav eller tradisjon både for gutter og jenter.


Slike fornavn skal godtas for begge kjønn.

At navnet har opphav som et gutte - eller jentenavn. Gutte- og jentenavn i Norge gjennom tidene Ramvik, Beryl K. Feide-brukere ved norske universitet og høyskoler. For en flott navne liste til både jente og gutt ! Her var det mange fine navn ! Jeg elsker navn som skiller seg ut, så her fikk jeg mye inspirasjon!


Her er noen navn som har blitt tatt i bruk i Norge de siste årene, og som. Tiger er i bruk i Sverige for jenter og gutter , men det er foreløpig få i . Spanske gutte- og jentenavn. Har du lyst til å begynne å lese nettsider på spansk ? Det er en del du kan forstå, selv om du bare så vidt har startet å lære språket.


Det er egne navneformer for jenter (-na) og gutter (-uf), for voksne kvinner (-ah) og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg