torsdag 28. september 2017

Mat for ammende

Når du ammer trenger du å ha et normalt, variert kosthold – på samme. Det finnes ingen liste over matvarer som ammende bør unngå, men . Bør jeg unngå noen matvarer? Hva kan gi luft i magen hos. Det økte energibehovet du får mens du ammer bør dekkes av næringsrik kost, og du bør unngå å slanke deg mens du ammer.


Enkelte matvarer bør du unngå i . Du vet at brystmelk er den beste maten for babyen din, men hva med ditt eget kosthold når du ammer ? Les denne artikkelen og få råd fra en godkjent . Ammende trenger ikke bekymre seg for at maten de spiser kan fremprovosere allergi hos barnet. Bare i familier med mye ekstrem allergi gir . På sett og vis deler du maten med barnet når du ammer , siden alt du spiser, havner i morsmelken. Miljøgifter finnes i mat , drikke og i omgivelsene rundt oss, og det er umulig å unngå dem. Men ofte får mat skylden for ting som skyldes noe helt annet.


Hva er egentlig sunn mat for deg og babyen? Noen matvarer bør du holde deg unna når du ammer , men husk at det er langt flere matvarer du som ammer faktisk kan og burde spise! Når du er gravid eller ammer har kroppen litt andre behov enn normalt. Maten du spiser skal sikre sunn vekst og utvikling hos barnet, og . Helsedirektoratet anbefaler at barn ammes hele det første året og gjerne lenger, hvis dere trives med det. Det er viktig med et sunt.


Etter måneder bør fast føde introduseres. Les mer om amming , hvor ofte du bør amme , hvor lenge, hvordan oppbevare. De første seks månedene er det ingen grunn til å gi barnet annen mat og drikke . Hvordan du ammer ditt barn – Noen råd den første tiden. Brosjyrer, plakater og opplæringsmateriell.


Mat og måltider for spedbarn. Amming tærer på kroppens jernreserver. Ammende bør derfor ha et kosthold med jernrike matvarer og mat som hjelper til å øke opptaket av . Husk at du som ammer trenger ekstra energi og påfyll av vitaminer og mineraler. Lurt å spise når du ammer. Delikate måltider for ammende mødre: fra hverdag til festlig Lekkert mat til ammende.


Og alt fordi babyen tilpasser seg omverdenen, spesielt for å motta mat. Selv om du ønsker å passe vekten, er det aller viktigste at barnet ditt får nok energi og næringsstoffer til å vokse og utvikle seg. Nasjonale retningslinjer anbefaler at spedbarn får morsmelk . Etter amming er det godt å kose hos mamma.


Foto: Magne HansenSpedbarn bør få morsmelk i de seks første levemånedene, og da er det viktig . På samme måte som under graviditeten, bør ammende mødre ta vare på kostholdet. Mat for gravide og ammende. Morsmelk – den beste maten.


Alle nybakte foreldre trenger energi for å orke å ta vare på barnet og seg selv. Du som ammer , må i tillegg produsere mat til barnet. Nei, generelt gir vi ikke slike råd til en ammende mor, annet enn en sjelden gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg