onsdag 28. mars 2018

Jobbe i bank

Barn føler trøst når de får nærhet, og når de får suge. Noen barn er fornøyde når de har ammet ferdig, mens andre vil suge nesten hele tiden. Bruk av smokk kan gå ut over ammingen, advarer helsesøster. Det er vanskelig å si eksakt når en tidligst kan starte med narresmokk. Om barnet begynner å suge på tommelen vil det være vanskeligere å avvenne.


Man vet ikke hvorfor, men det er blant annet teorier om at smokken fører til.

Det er vist at en smokk kan gjøre det lettere for barnet å sove, men at det lettere våkner når. Gi babyen smokk når du legger ham, men ikke putt smokken inn i munnen. Pass også på å bytte ut smokken med det samme den begynner å se slitt ut.


For å forhindre at smokken havner på gulvet og blir skitten, kan man. Smokk kan man begynne med relativt tidlig. Når barnet suger på smokken oppstår et undertrykk i svelget og.


I tillegg vet vi at bruk av smokk kan føre til skjev tannstilling, sier Lous. Når skal man gi opp smokken ?

Vi vet at barn har et sugebehov de første månedene, men dette avtar i andre levehalvår når de begynner med fast føde, sier Misvær. En smokk kan gi trøst til en liten småtting, ja- men det er fordi den. Et barn som er klar for det andre brystet vil ofte begynne å dytte litt . Babyer har et stort sugebehov, og får de ikke en smokk å sutte på. Finner barnet ditt roen når det bruker smokk eller suger på. Slutter barna innen to-tre-års alder, sier Øgaard man kan trolig unngå.


Ofte blir problemstillingen mer aktuell når barnet begynner å gå og kan finne smokken selv. Det som er veldig viktig når man begynner med smokk er at man fremdeles ammer ofte og ikke lar smokken erstatte ammingen. Når rutinene fungerer og barnet er opplagt og suger bra og i tillegg har gått opp i vekt så kan man.


Når dette er på plass kan man begynne å tenke på å redusere bruken av smokk før leggeti eller når barnet står opp. Tenk også på å redusere . Begynner den å bli slitt er det på tide å bytte den ut, for å unngå at den går i oppløsning og skaper en. Uten riktig rengjøring kan smokken bli en bakteriebombe. Men hvor ofte er man egentlig nødt til å skifte ut smokken ? Det er også viktig å tenke på håndhygienen din når du gir barnet smokken. I en overgangsperiode kan det være greit å fortsette med smokk når barnet skal.


Derfor er det ikke uvanlig at man begynner en nedtrapping der smokken først . Det kan være greit å vente med å gi babyen smokk til ammingen har kommet godt i gang og man ser at babyen spiser ordentlig, legger på.

Når anbefales det å begynne med smaksporsjoner? Når kan du begynne å gi babyen din utpumpet brystmelk? Selv om det er begrensede data tilgjengelig, tror man at unødig innføring av. Så stimulerer du babyens overleppe forsiktig med smokken for å oppmuntre henne til å åpne munnen.


Slutte med smokk samtidig som man skal begynne i barnehagen er noe jeg ikke. Bruken av smokk kan føre til at barnet blir sugeforvirret, dersom den blir introdusert. Det blir fort en blanding mellom sinne og fortvilelse- når barnet skal slutte med smokk. Derfor kan man med fordel begynne å snakke tidlig med barnet om at. Hei, Barnet kan fint begynne å bruke smokk i løpet av den første tiden, men det kan være lurt å vente til ammingen er kommet godt i gang,.


Ser jeg ikke skrev så veldig tydelig hva jeg mente Som de andre sier så kan man begynne med smokk når amming er godt etablert. Så tror ikke når kan man.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg