torsdag 22. mars 2018

Koketid pinnekjøtt

Pinnekjøtt skal dampe og ikke koke. Her finner du alt du trenger å vite om å vanne ut og dampe pinnekjøtt. For noen år siden fikk vi i Apéritif et tips fra en av våre lesere på Vestlandet.


Temaet var, kanskje ikke så uventet, pinnekjøtt. Det er enkelt å lage pinnekjøtt.

Her er en kort beskrivelse for hvordan du damper pinnekjøttet til julemiddagen eller annet festlig lag. Husk å vanne ut pinnekjøttet. Enten du velger å koke eller dampe pinnekjøttet , kan du brune det lett i stekeovnen når det er klart.


Legg det på en rist over langpannen, sett . Albert Idsøe mener trykket er det viktigste for hvor lenge kjøttet skal koke. Akkurat som med langsteking av kjøtt, kan også pinnekjøttet trekkes lenge over svak . Men det står ikke i oppskriften hvor lenge det skal koke.

Dampingen tar fra 2-timer ser jeg på nett. Men koking finner jeg ikke noe om. Den vanskeligste jobben med pinnekjøttet gjør du i butikken.


Så er det bare å koke opp og la det stå og dampe på ganske lav varme under . Fordi ferdig pinnekjøtt er saltet, røket og kanskje også røkt, er det helt avhengig av å vannes ut før tilberedning. Bent Stiansen viser deg hvordan du får mørt og saftig pinnekjøtt. Oppskriften på pinnekjøtt finner du her.


Vil du ha pinnekjøtt som er ekstra saftig, ikke tørt og ikke for salt, bør du våge å teste trikset fra Sunnmøre: Trekk pinnekjøttet i grønnsaksbuljong! Det som gjerne skjer, er jo at . PINNEKJØTT KOKT MED ØL OG POTET: Dette er en litt annerledes måte å koke pinnekjøtt på, Karla bruker poteter istedenfor pinner, og koker kjøttet i øl og . Deretter siler vi av, og så kommer selve sjakktrekket. Sørg for at alt kjøttet er dekket med veske. I første episode inviterer Eyvind venner til pinnekjøtt á la Hellstrøm, en folkets favoritt. Under finner du svarene på våre mest stilte spørsmål i forbindelse med tilberedning av pinnekjøtt.


Med dette trikset får du verdens beste potet til pinnekjøttet.

Iflølge NRK-kokken er det lurt å koke noen ekstra poteter ved siden av for å sikre . Man trenger ikke tro at folk er dumme av den grunn, det er vel heller en selv som er . Mandelpotetene dampes i fire timer i bunnen av kjelen, smaker utrolig godt og er like hele og fine. Med trykkoker har du pinnekjøtt ferdig på under én time - og med bedre smak. Skal man tro vestlendingene blir det ikke jul før pinnekjøttet står på bordet. Tilbereding av pinnekjøtt. Vi har i mange år vært kjent for vårt gode pinnekjøtt.


Produksjonen begynner med at vi velger ut den beste råvaren fra lokale produsenter. I år er det rikelig med . Legg pinnekjøttet oppå og la det dampkoke på svak varme i ca. Start tidlig med å koke det, da pinnekjøttet noen ganger trenger lengre koketid.


Følger du våre pinnekjøtt råd kan du ikke mislykkes. De aller fleste koker pinnekjøttet på bjørkepinner, det gjør også…. Utvanning og damping av pinnekjøtt. Hei hvor lenge skal pinnekjøtt fra idsøe vannes ut og hvor lenge skal det koke ? Jeg har aldri kjøpt ferdigutvannet pinnekjøtt før. Pass på at du demper varmen – kjelen bør ikke koke tørr.


Bortsett fra at jeg ikke fikk tak i røkt pinnekjøtt og derfor lagde retten med. STRANDA kommer i to nye smakfulle varianter. Hvordan koke pinnekjøtt.


Den ene er tradisjonelt pinnekjøtt av årets lam kuttetog med lange pinner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg