onsdag 28. mars 2018

Latinsk ordtak

Amicorum omnia communia. Norsk betydning: “Mellom venner er alt felles. Aeque pars ligni curvi ac recti valet igni. Har man lyst, har man lov.


Noen samler på frimerker, mens andre samler på ølbrikker. Grip dagen og finn det latinske ordtaket som passer for deg. Trenger du et klokt eller morsomt ordtak?


På Siterte sitater finner du latinske ordtak og mer enn andre ordtaksamlinger. Landsdekkende oversikt over studentrabatter, studentfordeler og studentpriser. Søk etter produkter og tjenester med studentrabatt - Studentrabatt er studentenes.


Naturen har gitt menneskene én tunge, men to ører, for at vi skal høre dobbelt så mye som vi sier. Kan være litt jålete å bruke latinske sitater, men det er morsomt å kjenne litt til det ettersom noen bruker slikt. Her er et lite utvalgt fra et nettsted: A A dato = Fra . Hopp til navigering Hopp til søk. Kjærlighet og hoste kan ikke skjules. Ad amorem proberat animus herilis.


Mannen sit hjarta ilar elskoven i møte. Ordtak av Vietnamesisk Ordtak og sitater av Vietnamesisk Ordtak! Med et latinsk ordtak beskriver John Bolton, president Donald Trumps nye rådgiver, at om man vil ha fre må man forberede seg på krig.


Skal fremtiden bli at Norge har en krigsmakt, men ikke noe territoralforsvar? Kjærleik og hoste kan ein vanskeleg løyne. Du fant et kult ordtak på internett som får deg til å virke som en spennende og verdensvant person med dyp innsikt i . Latinsk ordtak : ”Hvis du vil ha fre så.


Omgrepet ordtak vert særleg brukt om folkelege uttrykk utan kjend forfattar. Vi kjenner òg ei mengd latinske motto og ordspråk frå Romerriket, både . En sann venn er en sjelden fugl (verus amicus rara avis), heter det i et gammelt latinsk ordtak. Oppfølgingsspørsmålet er naturligvis hva en sann venn egentlig . Når det gjeld dei norske latinske verka frå perioden, så siterer som sagt korkje.


Kort latinsk ordliste: Veni vidi vici, Julius Cæsars berømte sitat - som betyr Jeg kom, jeg så, jeg vant - er av de mer berømte latinske uttrykkene. Ordtak , ordspråk, fyndig og lettfattelig setning som inneholder en . Bjørseth (Til slutt følger et kort latinsk sitat som ikke er tydet.) NOTER: De fleste i brevet nevnte personer er omhandlet i notene til de foregående brev, . Otium er et latinsk ord som betyr fritid eller hvile. Eg skal hjelpe sambo med å finne eit latinsk ordtak som han skal tattovere på underarmen forslag noen? Et antall latinske ordtak av litt varierende (og tvilsom) art. Dataene er tilgjengelige som CSV, JSON, python dictionary.


Per aspera ad astra er et latinsk ordtak som betyr på vanskelig vei til stjernene. Analogien med børsene slående. Vi har lagt bak oss flere . Alle spør om en mann er rik, ingen om han er god. Løfter er blomsten – handling er frukten. Til slutt ser vi de latinske ordene Consilio et Labore nederst på merket.


Dette kan oversettes til visdom og innsats, ifølge . He that converses not, knows nothing. Be silent and pass for a philosopher. Norgeshus Seilmakeren Doublehanded: borkrone atlas copco.


Dette er et ordspråk Hearst vil ha omgjort til praksis. Det kan bli folksomt på . Her får dere et proverb, altså et ordtak , som kanskje har en opphavsmann vi kjenner til her på latinskolen. Vi vil ha oversettelsen, samt den . Søren Kierkegaard brukte .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg