mandag 26. mars 2018

Voksi urban light

Du samler deltakerne rundt bordet eller i en ring på gulvet. Gi en kjapp påminnelse om hva et adjektiv er, før alle deltakerne får komme med adjektiver etter tur. Takk til alle som har bidratt med adjektiver! Samtale om at skumle ord ikke bare er adjektiv , men også verb og substantiv. Adjektiv : gammel, knirkete.


Verb: å hyle, å skjelve. Substantiv: en skygge, et . Jeg har ingenting liggende, pleier bare å dikte opp noe samme dag. Erfaringsmessig er ikke selve historien så viktig, det er adjektivene som . Lag en liten fortelling og la barna fylle inn morsomme adjektiver.


I norsk denne uka har vi jobbet med positive og negative adjektiv. Vi avsluttet med en adjektiv - fortelling til stor fornøyelse for både store og små. Tidsbruk, 5-minutter. Du trenger, Ei historie med luker for adjektiv.


Jeg lagde en adjektiv fortelling til og om klassen min 1STY. Prøvde å få med alle, og det tror jeg at jeg fikk til! Kommenter og si hva du syntes . Vi dro sammen med det frityrstekte . Vanskelig å finne leker til bursdagen? Deretter skal alle i tilfeldig rekkefølge si et adjektiv hver, også videre med skapninger og steder.


Til slutt har man da et skjema fylt opp med absurde setninger om . Gustav den damete lo så tårene spratt, og han skrev en klengete fortelling om hele episoden. Den oppfinnsomme Jacob, som var usynlig, løp rett opp til Ahmed. Vi har hatt om adjektiv på småtrinnet denne uka! En av elevene skrev en adjektivfortelling som vi vil dele med dere!


NB Navnene er oppdiktet. Dette er et eksempel på hvordan dere kan skrive en adjektivfortelling. Historien kan brukes som den er, men du kan også med letthet. Leken går ut på å fylle inn tilfeldige adjektiv i en fortelling der adjektivene . Det blir alltid latter når du leser den høyt etterpå.


Disse lekene syns jeg ev veldig morsomme! Her kan du sjå eit døme på kva ei adjektivforteljing er, med tanke på leksa til fredag. Er det noen som har noen morsomme adjektivfortellinger? Det var ein gong ein ______ klasse som skulle på ein . Er jenter som skal på tur og tenkte å ha litt underholdning. Var det noen av dere som hadde sånt på skolen?


Nostalgien redder deg fra høsten. Finn frem penn og papir. Et adjektiv et et ord som er knyttet til et substantiv. Disse historiene er laget av en skoleklasse i . Hvor mange svette dager har ikke blitt flere hakk mer stygge av en kulturmarxistisk time med de pragmatiske stemmene til Eline, . En annerledes adjektivfortelling. Jeg husker, at på barneskolen de siste dagene før jul så hadde læreren skrevet en adjektiv fortelling.


De dagene vi åpnet adventkalenderen og momlet godteri . Kvalitetssikrede fritt tilgjengelige nettbaserte læremidler for videregående opplæring. ADJEKTIVENE ER DET UNGDOMMENE SOM HAR .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg