fredag 20. april 2018

Når er det feber

Barn har feber når temperaturen er over 38° (målt i endetarmen). Små barn kan lett få høy feber uten at det behøver å være tegn på noe alvorlig. Feber er ikke en sykdom i seg selv. Når er feberen farlig høy?


Hva er feber , og hva skyldes det?

Finnes det tips mot feber , og hva kan langvarig feber skyldes? Små barn får lettere høyere feber enn voksne, selv ved mindre infeksjoner. Typiske symptomer på feber er kuldefølelse (frysetokter) når feberen stiger, . Det er vanlig å få feber når kroppen reagerer på en infeksjon. Lær deg hva som er høy feber , hvordan du måler feber baby og hva du bør gjøre dersom babyen får feber.


Er det forskjell når babyer og. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3til 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen.

Tar du febernedsettende, risikerer du at det tar . Immuncellene og antistoffene arbeider bedre og mer effektivt når temperaturen stiger noe. Mest effektivt arbeider . Allmenntilstanden er viktigst når du vurderer barnet ditt: våkenhetsgra pusteproblemer, . Barn får lettere feber enn voksne, og de får ofte høyere feber. Organismen reagerer på dette som om det skulle være en . Som oftest oppstår feber i sammenheng med en . Baby og barn får lettere feber enn voksne og de får ofte.


Foreldre er årvåkne når barna får feber. Husk å se MER på barnet enn på termometeret! Ved feber er det viktig med mye væske. Gi febernedsettende på bakgrunn av allmenntilstanden! Feberen i seg selv er ingen grunn til å gi febernedsettende, heller ikke når feberen.


Definisjonen på feber er forhøyet kroppstemperatur over grader. Mistenker du at barnet er sykt?

Har snørret gått fra gjennomsiktig til gulgrønt? Føles barnet varmt og feberhett? Her får du tips og råd om hva du skal gjøre når. Hos små barn anbefales.


Hvordan temperaturen tas er viktig. Rektal måling av kroppstemperatur er å anbefale fremfor måling i øregangen, i hvert fall når det er. Like viktig er det å merke seg at barn kan være alvorlig syke uten feber. Barnet mitt har fått høy feber.


Min sønn, som nettopp har fått influensa, spør meg: ”Mor, hvorfor fryser jeg når feberen stiger? Dersom du må ta medisiner når du ammer, be om å få noe som er forenlig med amming, hvis mulig. Kroppen blir jo varmere. Influensa, forkjølelse, infeksjon og feber.


Det kan derfor være gunstig å få feber når man har en infeksjon i kroppen. Det er ofte diffuse symptomer hos barnet som får foreldrene til å tenke på feber.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg