torsdag 19. april 2018

Vitamintilskudd barn

Kosttilskudd til barn - fordypningsstoff til helsepersonell. Helsedirektoratet, avdeling for ernæring, anbefaler D- vitamin tilskudd i form av tran eller D-vitamin . Et sunt og variert kosthold dekker de fleste behovene av vitaminer og mineraler, mener ekspertene. Likevel er det noen vitaminer barn ikke får nok av gjennom . Vi har fått en klinisk ernæringsfysiolog til å se på kosttilskudd for barn , både tran- og fiskeolje, vitamintilskudd og vitamin- og mineraltilskudd.

For et barn på år er anbefalt daglig inntak mikrogram vitamin D og 3mikrogram vitamin A. En dagsdose tran inneholder mikrogram vitamin D og 250 . Alle spedbarn bør få et daglig tilskudd av vitamin D fra de er fire uker gamle. Det anbefales at spedbarn får vitamin D-tilskudd i form av tran. Vitamintilskudd er for folk flest bortkastede penger.


Men det er mye bedre å få dem til å spise mer . Fra andre tidsskrifter - Kvinnen må ta høye doser D-vitamin om barnet skal få i seg nok kun gjennom morsmelken, viser studie.

Tilskudd til gravide som lider av vitaminmangel gir barnet høyere IQ, viser en studie fra Kina. De aller fleste får i seg tilstrekkelig med vitaminer og mineraler gjennom den vanlige maten de spiser. For personer med et variert og sunt kosthold er det . Sikrer barns inntak av viktige vitaminer og mineraler. Passer for barn som ikke tar tran.


Du kan gjerne bruka vanlig Sanasol når barnet har fyllt ett år. Sansol inneholder sitrusfrukter, og det er derfor anbefalt å vente med denne type vitamintilskudd til . De øker i kroppsvekt, vokser i lengden og har som oftest et veldig høyt aktivitetsnivå. Derfor er denne fasen av livet den . Anbefalingen gjelder også . Denne brosjyren kan ikke bestilles.


Barn utvikler seg raskt. Last ned brosjyre (PDF). D-vitamin gis i form av D-dråper og er anbefalt til alle barn i Norge. I Finland anbefales barn opptil år å ta D- vitamintilskudd.

I Danmark og i Sverige til 2 . I utgangspunktet trenger verken barn eller voksne kosttilskudd hvis man spiser variert, sier klinisk ernæringsfysiolog, Marianne E Mathiassen, . Kvinner som tar D- vitamintilskudd kan derfor amme. Dersom mor tar et daglig tilskudd på inntil mikrogram (8IE) vitamin vil barnet. For barn fra 1-år er øvre grense satt til mikrogram. Tidlig tilførsel av viktige næringsstoffer, spesielt fettsyrer, er viktig for barn og unge i vekst og utvikling.


Les mer og se utvalget til barn og unge her! Vi får ofte høre at det er viktig med et variert og balansert kosthold for både barn og voksne. Her får du tips om hvilke næringsstoffer, . Videre bør kvinner i fruktbar alder ta tilskudd av folat fra de planlegger å få barn. Dette bør de starte med en måned før forventet befruktning og . Les også: danske barn forgiftet av feilprodusert D-vitamin.


Saken fortsetter under). Nordmenn bruker flere milliarder i året på vitamintilskudd. Noen ganger kan kroppen trenge litt ekstra tilskudd av vitaminer og mineraler. Se vårt store utvalg av multivitaminer, vitaminer og mineraler for både barn og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg