fredag 13. april 2018

Syk på ferie

Du sliter med å få erstattet tapte feriedager hvis du ikke var hos legen da du ble syk. Blir du syk i løpet av ferien din, var . For å få innvilget kravet må du huske å levere legeerklæring til arbeidsgiveren din . Du kan kreve å få nye feriedager fra første sykedag, og du har rett til å få like mange nye feriedager som du har vært syk. For dager siden - Viktig å vite når en ansatt blir syk i forbindelse med ferie. Hvilke rettigheter har du da? FriFagbevegelse) Alle har rett på feriedager hvert år og fem ekstra feriedager om man har tariffavtale.


Arbeidstakere som blir syke i ferien , har ofte rett på nye feriedager samme år. Har ansatte kommet tilbake fra ferie med sykmelding og krav om ny ferie senere? Er du arbeidstaker og har blitt syk i ferie , eller er du arbeidsgiver og har ansatte som melder fra om sykdomstilfeller under ferieavviklingen? Arbeidsgivere må kjenne til reglene for rett til sykepenger ved utenlandsopphold.


Ferielovens regler om å utsette ferie ved sykdom og . En arbeidstaker som blir syk i ferien kan etter ferieloven § kreve ferien utsatt til. Blir man syk i et land innenfor EØS-området, vil legeerklæring fra det aktuelle . Hvis du blir sengeliggende i løpet av ferien , kan det være lurt å kontakte en lege. Med sykemelding får du feriedagene tilbake. Som arbeidsgiver vil du før eller senere oppleve sykdom i ferien.


Her får du en rask oppdatering på reglene, slik at du kan stille best mulig . Ferieidyllen blir brått brutt når minstemann blir syk. Men hvis du er godt forberedt vil alt løse seg på beste mulige måte. Må den ansatte avvikle ferien eller kan arbeidstakeren . Du har kanskje opplevd det selv: Endelig er det ferie , kroppen går i hvilemodus, og så blir du liggende der med en guffen influensa.


Informasjon om rettighetene dine dersom du blir syk før eller under ferien din. Det aller viktigste er å . Dessverre er det ikke uvanlig at sykdom og uhell rammer oss i ferien. Hva kan skje hvis du reiser uten godkjenning?


Andre som kan ha rett til sykepenger . Hvis arbeidstaker blir syk før ferien , kan vedkommende kreve ferien utsatt til senere i ferieåret. Forutsetningen er at sykdommen dokumenteres med . Her er noen gode råd før du pakker kofferten. For dager siden - Dersom man er syk på utreisetidspunktet og sykdommen forverres på reisen,. Kun fire prosent vil la vær å reise på ferie grunnet sykdom.


Ved sykdom før eller under ferie kan den ansatte ha krav på utsatt eller ny ferie. For ferieavvikling under foreldrepermisjon, militærtjeneste og i . Har jeg rett på ny ferie dersom jeg bli syk i løpet av ferien ? Du er på ferie i et annet land. La oss bruke Spania som eksempel. Syvåringen blir syk i løpet av oppholdet og du har glemt å pakke . Dersom arbeidstakeren blir syk i løpet av ferien og avvikler ferien som avtalt, vil det ikke foreligge et inntektstap, og den ansatte vil ikke ha rett til sykepenger for . Hva gjør du hvis du eller noen du er sammen med blir syke når dere er ute å reiser?


VG presenterer gode reiseråd fra vår lege Petter Thornam. Les også reiseråd for ulike grupper reisende og til ulike land på våre nettsider. Smilets land er ett av vinterens mest populære reisemål, noe som tydelig viser seg i skadestatistikken for norske reisende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg