Røkt juleskinke er fast tradisjon hjemme hos oss i romjula, og har vært blant jentenes julefavoritter siden de var ganske små. Enten du har sikret deg en rå juleskinke eller du har valgt å kjøpe en ferdig stekt utgave, har du hovedingrediensen til denne retten som er inspirert av . Er det kokt skinke , eller skal du steke den i ovnen? Til førstnevnte bruker man ikke ha saus , men kanskje litt sennep. Til sistnevnte kan du lage .
Juleskinke hvilken saus anbefaler dere ? Her kommer et tips om god enkel saus til kalkun. Hvordan serverer og varmer du den? Flere resultater fra forum.
Kjøp ferdig kokt juleskinke på butikken. Legg skiver av juleskinke over forstekte grønnsaker i en form, ha på panering og la juleskinken gratinere til paneringen . Lag en deilig griljering av sennep, sukker, krydder og strøkavring, og gratiner juleskinken i ovnen. Følg vår trinn for trinn-oppskrift med bilder til gratinert skinke.
Varm ovnen til 1grader varmluft. Pakk den kokte juleskinken ut av posen og ta vare på kraften til en saus. Bland sammen honning, de forskjellige . Med all maten vi fortærer i julen, kan det være greit med et lettere måltid innimellom.
Den skjæres i skiver og serveres med . Med enkle grep kan du forandre den tradisjonelle juleskinken til et festklart og lekkert måltid. Glasert juleskinke kommer fra naboen i øst, men er like god i Norge. Du kan kjøpe juleskinken rå eller ferdig kokt og servere den varm eller kald. Lise Finckenhagen gir deg oppskriften på en gammel klassiker, juleskinke med waldorfsalat.
Kjøpte ei kokt juleskinke i butikken før jul. Kokt juleskinke serveres kald. Lag en lys brun saus , tilsett lønnesirup og balanser sødmen med . Kraften som juleskinken ble trukket i kan brukes til å lage brun saus.
Oppskriften på brun saus finner du her. Erstatt deler av kjøttbuljongen med sjyen fra . Og siden har vi hatt juleskinke til jul hvert år.
En av mine store kokebokfavoritter er Nigella Lawson. Jeg elsker måten hun skriver om maten på. Så levende, så engasjert! I Sverige serveres juleskinka tradisjonelt med kokte poteter, prinskorv, svenske köttbullar, rødkål, brunkål og brun saus. Dette er også nydelig julepålegg, og . Med fare for å misforstå, så vil jeg si at den juleskinken familien min bruker så lar vi den være kald.
Selvsagt tilsatt med varm brun saus. Vet ikke om det er kun vi . Med en fyldig potetsalat og brokkoli som grønt alibi, har du . Vi kokte en juleskinke til middag i dag og serverte med stekte, marinerte poteter, dampede grønnsaker og bearnaise saus. Med varm saus og tilbehør går det helt fint. Utgangspunktet er ferdig juleskinke som får en svensk . Den gjør seg like godt til røkelaks, gravlaks, juleskinke , salt lammelår og sylte, og er fast innslag på julemenyen i det Gulbrandske hjem.
Thorkildsen anbefaler reinsdyrsstek og sennepsgratinert juleskinke. Sil kraften og lag saus ved å jevne den med hvetemel utrørt i kaldt vann. Sukret og saltet juleskinke uten ben.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.