torsdag 27. september 2018

Avbestillingsforsikring gjensidige

Vaksineskeptiker smittet sin nyfødte datter med kikhoste. Fra smitte til symptomer tar det normalt syv til ti dager, men det kan gå . Ein pasient med kikhoste er særleg smitteførande den første veka etter symptomstart. Etter dette blir smitta mindre.


Pasienten kan ikkje smitte. Antall tilfeller av kikhoste på Nesodden øker og kommuneoverlege Roar. Sykdommen er svært smittsom og smitter ved dråpesmitte i . Det har brutt ut kikhoste i Lier.


For barn i skolealder er ikke kikhoste noen fare men vaksinen er viktig for å redusere smittepresset på yngre søsken og andre småbarn mener Nøkleby. Voksne kan også utvikle typisk kikhoste , men som oftest får voksne et . De siste årene har stadig flere eldre fått kikhoste. I startfasen kan man ikke vite om man har en forkjølelse eller har fått kikhoste.


Jeg synes vi skal ha mer fokus på hvordan vi kan unngå å smitte. Nesten alle barn fikk kikhoste før vaksinen ble innført i barnevaksinasjonsprogrammet i. Heldigvis er kikhoste blitt en ganske sjelden sykdom, takket være effektiv vaksinasjon og forebygging av smitte. Men de aller fleste barn er vaksinert mot kikhoste før de fyller ett år.


På grunn av økt risiko for smitte og videre spredning av smitte til sårbare pasienter, er dette spesielt . Også voksne kan få kikhoste , som smitter lett, via dråpesmitte. Kikhoste (pertussis) er en svært smittsom bakteriesykdom. Han snakker om polio, difteri, stivkrampe og kikhoste. Smitten overføres med de mikroskopiske dråpene som slynges ut fra pasientens nese og munn når han snakker, hoster og nyser . Siden i sommer er det oppdaget fem tilfeller med kikhoste blant barn ved Spikkestad barneskole. Flere voksne er også smittet.


Tiden fra smitte til sykdommen bryter ut (inkubasjonstiden) er vanligvis mellom og . Svært smittsom infeksjon med bakterien Bordetella pertussis. Nærdråpesmitte ved hosteanfall. Inkubasjonstid 7–døgn. Stadig flere tenåringer og unge voksne får kikhoste.


Smitter de uvaksinerte småsøsken eller egne barn, kan det få alvorlige konsekvenser. Typiske symptomer ved denne sykdommen er hoste i 2-måneder. Ved påvist kikhoste er det viktig å førebygge spreiing av smitte. Foresatte til de minste, som har søsken som er registrert smittet i skole eller barnehage, anbefaler vi å ta vaksine mot kikhoste.


Før kikhostevaksinen ble tatt inn i det norske barnevaksinasjonsprogrammet ble cirka prosent av alle barn smittet av kikhoste i løpet av . Det tar syv til ti dager fra smitte til de første symptomene viser seg. Derfor bør du beskytte babyen mot kikhoste. Slik behandles kikhoste. Antibiotika kan forhindre sykdom etter smitte av . Helsevesenet ber voksne vaksinere seg.


Det er i barnehagen påvist tilfeller av kikhoste. Spedbarn er mottakelige for smitte fra fødselen. Bakterien smitter via små . Siden barn er ekstra utsatt for smitte med f. Forholdene i en militærleir gjør at slik smitte spres raskere her enn ellers i . Cormit Avital takket nei til vaksine mot kikhoste da hun gikk gravid.


Fra man blir smittet til sykdommen bryter ut tar det ca -dager. Om ditt barn ikke er fullvaksinert, er under to år, og er utsatt for smitte , skal det .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg